Tre døde etter sprengningsulykka

Savnet person bekreftes omkommet.

TRE OMKOM: Politiet har sperret av riksvei 7 etter en sprengningsulykken på Geilo der tre personer omkom i dag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TRE OMKOM: Politiet har sperret av riksvei 7 etter en sprengningsulykken på Geilo der tre personer omkom i dag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter at det er tre døde ved Trøo-jernbaneundergang, der det i dag skjedde en sprengingsulykke.

En person hadde status som savnet etter eksplosjonen, mens en person ble kritisk skadd. Det ble også meldt om lettere skader på en annen.

Det betyr at den personen som tidligere hadde status som savnet nå bekreftes omkommet, skriver Norde-Buskerud politidistrikt i en pressemelding like etter 19.30 i kveld.

Ulykkesstedet vil bli sikret ved at eksplosiver blir fjernet før det kriminaltekniske arbeidet kan ta til. Eksplosivene vil bli sprengt på et egnet sted i nærheten.

Vei - og jernbanesperringer vil bli opprettholdt så lenge det pågår arbeid på stedet.   Det er alt for tidlig å si noe om årsak til ulykken, melder politiet.

Videre etterforskning vil avklare årsak og hendelsesforløp, skriver politiet.

Samtidig melder Statens Vegvesen at riksvei 7 ved ulykkesstedet tidligst vil åpne igjen i morgen. Jernbaneverket skriver at strekningen mellom Geilo og Hol tidligst åpner i morgen.

Saken oppdateres

Er du i området? Har du bilder, video eller tips? Ring oss på 24 00 00 00, send MMS eller SMS til 2400, eller tips oss på 2400@dagbladet.no