KOLLAPSET: En femetasjes leilighetsbygning har kollapset i en by i nærheten av Napoli i Sør-Italia. Åtte personer er savnet. Foto: Ciro Fusco / ANSA via AP / NTB scanpix
KOLLAPSET: En femetasjes leilighetsbygning har kollapset i en by i nærheten av Napoli i Sør-Italia. Åtte personer er savnet. Foto: Ciro Fusco / ANSA via AP / NTB scanpixVis mer

Tre døde funnet i kollapset italiensk boligblokk

Fem mennesker er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået ANSA skriver fredag kveld at redningsmannskapene på stedet har gravd fram tre omkomne i ruinene etter at en blokk kollapset i en by i nærheten av Napoli i Sør-Italia.

To av dem er en mann og en kvinne. Fem personer skal fortsatt befinne seg i ruinene, ifølge La Repubblica.

Tidligere på dagen ble det meldt at åtte personer, inkludert to barn, ikke var gjort rede for etter at deler av den fire etasjer høye blokka raste sammen i kystbyen Torre Annunziata fredag morgen. Barna skal være 8 og 11 år gamle, opplyser byens ordfører, Enzo Ascione, til Corriere della Sera.

Ropte om hjelp

Det bodde to familier bestående av i alt åtte personer i bygget, skriver Napoli Today. La Repubblica har snakket med brannvesenet, som mener at ulykken skyldes at tredje og fjerde etasje kollapset rundt klokka 6.20. To av etasjene sto tomme grunnet oppussing, melder Lettera35.

Rundt 70 mennesker har deltatt i redningsarbeidet, inkludert politifolk med hunder. Corriere della Sera skriver at redningsmannskap har hørt stemmen til en kvinne som ba om hjelp i bygningen rundt klokka 9.20.

Ingen eksplosjon

Vitner har fortalt til ANSA at det ikke var noen eksplosjon før hendelsen. Et godstog passerte like ved blokka rett før den kollapset.

Brannmenn tok i bruk lange, uttrekkbare stiger for å kontrollere stabiliteten i en tilstøtende bygning i boligområdet. Redningsarbeidere har gjennom dagen fjernet murstein for hånd som de sender ut i bøtter.

To brannmenn ble skadd under redningsarbeidet, etter at de ble truffet av steinsprut under utgravningen. Én av dem er brakt til sykehus, skriver Corriere della Sera.

Også en av redningshundene som deltok i arbeidet, er skadd.

(NTB)