Tre døde. Har påvist dødsdop i Grenland

Politiet slår alarm. - Vi gjør alt vi kan for å få stoppet det.

PÅVIST: Det svært potente og potensielt dødlige rusmiddelet fentanyl er påvist i Porsgrunn og Skien i Grenland. Tre unge menn har dødd av overdose de siste ukene. Her fra Porsgrunn. Foto: Samfoto / NTB Scanpix
PÅVIST: Det svært potente og potensielt dødlige rusmiddelet fentanyl er påvist i Porsgrunn og Skien i Grenland. Tre unge menn har dødd av overdose de siste ukene. Her fra Porsgrunn. Foto: Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For tre uker siden døde Jens Lunde Tusvik, bare 21 år gammel. Fredag ble to unge menn på 18 og 24 år funnet døde i en bolig i Skien.

Politiet mistenker at alle døde av overdoser.

Politiet undersøker om den syntetiske formen for heroin fentanyl - som er opptil 100 ganger mer potent enn morfin og er livsfarlig selv i små doser - kan ha vært knyttet til dødsfallene. Det vil ta tid før obduksjonsrapportene kan gi svar på dette.

Politiet har de siste ukene mistenkt at stoffet fentanyl har vært i omløp i Grenlands-området, og nå har flere ungdommer testet positivt på dødsdopet, skriver Telemarksavisa.

Kjenner ikke omfang

Politiet er bekymret.

- Vi kjenner til at det er blitt omsatt i rusmiljøet. Nå har vi fått det bekreftet via urinprøver, sier leder for forebyggende enhet hos politiet i Grenland, Tor-Ragnar Steffensen, til Dagbladet.

Han sier de nå undersøker flere urinprøver for å undersøke om flere kan ha fått det i seg.

- Vi vet ennå ikke noe om omfanget. Det ungdommene har sagt til oss er at de har sagt at det er sterkt og at folk må være forsiktig, sier Steffensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer