Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre døde i flykrasj

Tre svenske menn omkom da flyet styrtet i Østersjøen i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet, som var av typen Diamond DA 40, var på vei fra Berlin til Borås i Sverige, da det forsvant fra radaren halvveis mellom den tyske halvøya Rügen og Ystad, rundt 30 kilometer sørøst for Trelleborg.

Oljesøl

- Flyet falt 3.000 fot eller 1.000 meter å 6-7 sekunder innen det forsvant, forteller Annika Vestergård ved den svenske flyredningstjenesten til Dagens Nyheter.

Båter, fly og helikoptre fra Sverige, Danmark og Tyskland ble straks satt inn i letingen, og fant oljesøl og vrakrester i vannet på stedet der flyet forsvant.

I 1.30-tiden natt til i dag ble søket innstilt, uten at noen av de tre savnede var funnet.

Ingen overlevende

- Vi har søkt på ulykkesstedet, det var et lite område, og plukket opp mange små vrakdeler. Det er ikke håp om å finne overlevende, sier fungerende redningsleder Maria Boman ved den svenske Sjöräddningscentralen.

Det styrtede småflyet var registrert i Østerrike, der de tre mennene om bord hadde hentet det. Ifølge Dagens Nyheter hadde de mellomlandet i Berlin for å tanke, før de la ut på den siste delen av reisen.

På grunn av dårlig vær i Borås-området valgte flygeren å sette kursen mot Sturup.

Flyet var på vei ned mot Sturup da noe gikk galt. Klokken 21.10 forsvant det fra radarskjermene.

(NTB)