DØDSKRASJ:  Hovedredningssentralen i Nord-Norge sendte ved 11.30-tida ut et Sea King-helikopter for å bistå i ulykken på finsk side av grensa. Men da helikopteret kom fram var alle de tre personene omkommet. Finsk politi bekrefter at de tre omkomne alle har finsk nasjonalitet. Foto: Google maps
DØDSKRASJ: Hovedredningssentralen i Nord-Norge sendte ved 11.30-tida ut et Sea King-helikopter for å bistå i ulykken på finsk side av grensa. Men da helikopteret kom fram var alle de tre personene omkommet. Finsk politi bekrefter at de tre omkomne alle har finsk nasjonalitet. Foto: Google mapsVis mer

Tre døde i scooterulykke på grensa til Finland

Var ute på scootersafari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved 12-tida i dag ble Øst-Finnmark politidistrikt varslet om en scooterulykke på Polmakvann, som strekker seg fra Tana kommune og over grensa til Finland.

Tre døde Omstendighetene rundt ulykken er foreløpig uklare, men meldingen gikk ut på at flere scootere hadde vært involvert i en krasj på vannet, akkurat ved grenselinja mellom Finland og Norge.

- Ulykken skjedde på den finske siden, tett opptil grensa. Det skal ha vært en kollisjon med resultat at tre skal være døde. Vi vet ikke nasjonalitetene på disse ennå, sier operasjonsleder Sølve Johansen.

Han forteller at det er løyper fram til ulykkesstedet både fra norsk og finsk side.

Overfor TV2 bekrefter finsk politi i ettermiddag at alle de tre omkomne er finske statsborgere.

Et Sea King-helikopter ble sendt ut fra Banak, men dette returnerte igjen ettersom finnene hadde satt inn tilstrekkelige ressurser på stedet. Redningsarbeidet håndteres nå fra finsk side.

Var på scootersafari Altaposten skriver at følget skal ha vært ute på safari med åtte scootere.

- I utgangspunktet fikk vi beskjed klokka 11.32 om at det var tre skadde bevisstløse på stedet. Da Sea King-helikopteret var framme var situasjonen slik at de tre hadde omkommet, og finske nødetater var på stedet. Da var det ikke behov for vår hjelp, sier Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.