Tre døde i skogbranner i Hellas

Unntakstilstand på ferieøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mennesker har omkommet i voldsomme skogbranner på den greske halvøya Peloponnes, melder NTB.

Myndighetene har erklært unntakstilstand på deler av fastlandet og på ferieøya Kefallinia.

Natt til torsdag ble flere hundre mennesker evakuert fra brannområdene. Tre eldre mennesker mistet livet i en storbrann i Aigio nær havnebyen Patras nord på Peloponnes, mens en fjerde person kom alvorlig til skade.

Hele torsdagsnatten igjennom jobbet redningshelikoptre med å frakte folk ut av brannområdet.

– Alt er svidd av. Oliventrær, vinmarker og buskap er blitt flammenes rov. Det er ingen ting igjen, sa en innbygger i Aigio-området til nyhetsbyrået DPA.

Flere brannfolk er sendt til sykehus for behandling, etter at de fikk problemer med å puste.

Greske myndigheter har erklært unntakstilstand på fastlandet i grenseområdene mot Albania og Makedonia og på øyene Hios og Hydra, ifølge NTB.

Ekstrem tørke og rekordhøye temperaturer har ført til mer enn 2.000 skogbranner i ulike greske områder siden begynnelsen av juni. Onsdag bidro heten med temperaturer opp i 45 varmegrader til at to mennesker omkom i Hellas.

UNNTAKSTILSTAND: Lokale innbyggere forsøker å slukke en brann i et hus i landsbyen Achaia i Hellas. Det er hetebølge i lande og svært tørt, noe som har startet flere titalls med skogbranner i landet. FOTO: AFP PHOTO/Eurokinissi
UNNTAKSTILSTAND: Lokale innbyggere forsøker å slukke en brann i et hus i landsbyen Achaia i Hellas. Det er hetebølge i lande og svært tørt, noe som har startet flere titalls med skogbranner i landet. FOTO: AFP PHOTO/Eurokinissi Vis mer