KATASTROFEOMRÅDE: Det nordøstlige Japan, som ble rammet hardt av et kraftig jordskjelv med påfølgende tsunami 17. mars, ble hamret av nok et kraftig etterskjelv i natt, norsk tid. Tre mennesker mistet livet. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIX
KATASTROFEOMRÅDE: Det nordøstlige Japan, som ble rammet hardt av et kraftig jordskjelv med påfølgende tsunami 17. mars, ble hamret av nok et kraftig etterskjelv i natt, norsk tid. Tre mennesker mistet livet. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIXVis mer

Tre døde, mange skadd i jordskjelv i Japan

Tre mennesker mistet livet og over 100 ble skadd i det kraftige etterskjelvet som rammet nordøstkysten av Japan sent torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem som omkom, var en 63 år gammel kvinne i Yamagata som døde fordi respiratoren hennes stanset på grunn av strømbrudd. To eldre menn døde også.

Skjelvet hadde en styrke på 7,1 og kunne kjennes godt så langt unna som i Tokyo, der øyenvitner fortalte at bygninger svaiet.

Umiddelbart etter skjelvet ble det sendt ut tsunamivarsel for den samme kysten som ble rammet av det voldsomme jordskjelvet og tsunamien 11. mars.

TV-stasjonen NHK sendte ut meldinger der de oppfordret befolkningen i de utsatte områdene til å evakuere. Men etter kort tid ble varselet trukket tilbake.

Alle redningsarbeiderne som jobber ved atomkraftverket Fukushima Daiichi, ble raskt evakuert. Men ifølge selskapet som eier kraftverket, TEPCO, er det ikke målt økte strålenivåer på stedet.

En talsperson for TEPCO sa på en pressekonferanse i Tokyo fredag at ingen av de sju frivillige som jobber med å holde nedkjølingen i gang på det ødelagte atomkraftverket, er kommet til skade.

Flere timer etter det siste skjelvet var fortsatt 3,6 millioner mennesker i det nordøstlige Japan uten strøm.

Minst 27.000 mennesker er savnet eller funnet omkommet etter det store skjelvet for en måned siden. Fukushima Daiichi fikk store skader som følge av rystelsene og den påfølgende tsunamien.

(NTB)