Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre døde og 500 smittet av dødelig bakterie

Et småbarn og to eldre mennesker er døde etter et utbrudd av den dødelige bakterien E. coli i Canada. Ifølge helsemyndighetene er 20 mennesker lagt inn på sykehus, og ytterligere 500 kan være smittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmenn for myndighetene betegnet onsdag utbruddet i Walkerton i provinsen Ontario, en småby med rundt 5.000 innbyggere, som en epidemi. Et så alvorlig utbrudd har aldri før vært registrert i Canada.

Behandling av slike infeksjoner er vanskelig. Amerikanske forskere har funnet ut at det kan være livsfarlig å behandle barn som er smittet av E. coli med antibiotika, samtidig som det er klart at bakterien ofte finnes i kjøttdeig som brukes til hamburgere og annen mat barn liker.

Canadiske leger er usikre på hva som har forårsaket det nye utbruddet, men tror at det kan skyldes forurensning av Walkertons drikkevannsforsyning etter voldsom nedbør for to uker siden. Befolkningen har fått beskjed om verken å drikke eller vaske seg i vann fra springen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling