Tre døde og minst 100 skadd i flammene i Bangladesh

Endelig kontroll på brann i kontorbygning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen i det 11 etasjers kontorbygget i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, er nå slokket. Politiet fikk i ettermiddag kontroll over flammene, men bygningen har store brannskader, forteller Dagbldets reporter på stedet. I flere timer i dag hentet militære helikoptre folk bort fra taket på bygget.

Minst 150 mennesker ble innestengt av flammene og måtte reddes ut. I kveld opplyser politiet at alle skal være ute av bygningen.

- Vi har fullført letingen i hele bygningen og har ikke funnet flere døde eller skadde mennesker, sier offiseren som ledet redningsarbeidet, skriver NTB.


Redningsmannskaper slet lenge med å klare å gjennomsøke bygningen, ettersom varmen gjorde det umulig å ta seg inn i alle etasjene. Minst tre er døde og flere titalls skadd. To av de omkomne, en kvinne og en mann, skal ha hoppet fra henholdsvis tredje og femte etasje for å unngå røyk og flammer.  De ble kjørt til sykehus, der de senere døde av skadene. En tredje skal ha omkommet av røykskader.

- Folk fikk panikk og noen prøvde å hoppe fra etasjene, sier et øyenvitne til Dagbladet.

Flere av de skadde skal ha forsøkt å redde seg ved å hoppe og over 50 blir behandlet for skadene de pådro seg i fallet, skriver AP.

Brannen startet klokken 10:35 lokal tid. Mange av de som ikke kom seg ut, rømte også til taket, der de måtte vente i flere timer før de ble reddet ned av hjelpemannskaper.

- Vi vet ikke hva som startet brannen ennå, det må politiet finne ut. Men noen sa det kunne være feil på det elektriske anlegget, sier en journalist som jobber i bygget, til Dagbladet.

Bygget er et kjent kontorbygg i forretningsdistriktet Kawran Bazar, der rundt 2000 mennesker har sin arbeidsplass. Flere mediebedrifter har kontorer der, og to tv-selskap vil ikke ha sendinger på ubestemt tid, ettersom mye av utstyret ble ødealgt i de sterke flammene.

Brannvesenet var i ettermiddag ferdig med slukningsarbeidet. Politi og militæret vokter fortsatt området, for å holde borte folk, riktignok ikke med så stort hell, forteller Dagbladets reporter på stedet.

INTENS VARME: 300 mennesker ble reddet ut av bygningen, som brant i flere timer før redningsmannskapene fikk kontroll. Det er ennå så varmt at deler av bygningen ennå ikke er gjennomsøkt.
RØMTE TIL TAKET: Flere rømte opp på taket. Det tok mange timer før hjelpemannskapene fikk alle ned.
SLUKKET: Brannen er nå slukket etter flere timer. Minst to mennesker er døde og flere titalls såret.