FUNCOM-SAKEN:  Den tidligere administrerende direktøren, nestlederen og finansdirektøren er dømt for innsidehandel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FUNCOM-SAKEN:  Den tidligere administrerende direktøren, nestlederen og finansdirektøren er dømt for innsidehandel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Funcom-saken

Tre dømt for innsidehandel i Funcom-saken

Den tidligere administrerende direktøren anker. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere administrerende direktøren i Funcom anker dommen for innsidehandel. 47-åringen ble fredag idømt en inndragning på over 7,8 millioner kroner, skriver NTB.

- Han opplever det veldig underlig og overraskende å bli dømt for noe han ikke anså å være innsideinformasjon. Han vil derfor måtte anke denne domfellelsen. Han er klar på at dette er en uriktig dom og ønsker å anke denne, sier 47-åringens forsvarer Frode Sulland til NTB fredag ettermiddag.

Fredag ble den tidligere administrerende direktøren i Funcom dømt til 11 måneders ubetinget fengsel og til en inndragning på over 7,8 millioner kroner for innsidehandel, men ble frifunnet for markedsmanipulasjon.

- Den sentrale med denne avgjørelsen er at Økokrim har gått på et nytt dramatisk nederlag. Hele deres prosjekt i saken har vært å få en dom for markedsmanipulasjon og den påståtte innsidehandel som skal ha skjedd i tilknytning til dette. De domfellelsene for innsidehandel som nå har kommet, har et helt annet grunnlag, understreker Sulland.

Økokrim vurderer anke
47-åringen ble sammen med tre andre dømt for innsidehandel og en inndragning på til sammen over 12,8 millioner kroner.

- Vi går grundig gjennom dommen og tar en vurdering på om vi skal anke. Vi er tilfreds med at de tre er domfelt for innsidehandel, sier politiadvokat Lars-Kaspar Andersen i Økokrim til NTB fredag.

Den tidligere nestlederen i selskapet (50) er dømt til fengsel i ett år og en måned, samt en inndragning på over 4,7 millioner kroner. Hans forsvarer Bjørn Stordrange sier til NTB at de ikke har tatt stilling til anke, men vil vurdere det.

- Kritisk til tiltale
Den tidligere finansdirektøren (47) i Funcom, er dømt til fengsel i 85 dager og en inndragning på over 290.000 kroner. Hans forsvarer Anders Brosveet i advokatfirmaet Elden, sier at de er fornøyd med at to av tre grunnlag for tiltalen ble underkjent av retten.

- Så er vi nokså undrende til at det å ha fått høre at administrerende direktør vurderer å ta en samtale med styret om sin framtidige stilling, skal være presise opplysninger og dermed innsideinformasjon. Det er nærliggende at vi kommer til å vurdere dommen i lys av dette. Vi observerer at retten deler vår kritikk av tiltalens utforming, sier Brosveet til NTB.

Ubetinget fengsel
To av de tre domfelte er fradømt retten til å drive virksomhet, være daglig leder av et selskap, og å sitte i et selskaps styre. Alle tre er dømt til ubetinget fengsel.

- Vi deler den oppfatning som dommeren gir uttrykk for, nemlig at alle tre domfelte hadde sentrale tillitsverv og innsidehandelen utgjorde derfor alvorlig tillitsbrudd overfor selskapet og undergraver tillit til Funcom-aksjen, sier Andersen i Økokrim til NTB.

Den tidligere markedsdirektøren i selskapet er frifunnet på alle punkter.