Tre drap fra å fylle sjakkbrett med lik

En russer er arrestert og siktet for 49 drap. Sier selv han nådde 61.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Russeren Aleksander Pichushkin er av siktet for å drept 49 mennesker i Moskva. Bare i en park er det gjennom årene funnet 14 drepte, ofte eldre menn. Det var først etter å ha drept en kvinnelig medansatt i kolonialen der han jobbet at Pichushkin ble tatt av politiet i juni. Liket ble funnet i en park i nærheten, og dagen etter ble Pichushkin arrestert, melder Mosnews.

Selv har han tilstått hele 61 drap, skuffet over ikke å ha nådd til 64, som ville gitt ham det samme antallet som det er ruter på et sjakkbrett.

Etter at drapene startet dukket det opp lik i parker og andre steder rundt omkring i den russiske hovedstaden. Politiets fant bare dødsårsaken, et kraftig slag mot hodet, som fellesnevner etter drapene.

- Mannen er tatt i forvaring, arrestert og siktet for 49 tilfeller av drap, sa politiets talsmann på en pressekonferanse i i går.

Etterforskerne antar at Pichushkin er mentalt syk. Under avhørene er han noen ganger samarbeidsvillig, mens andre ganger er han veldig deprimert. Han skal nå undergå psykiatriske tester, slik at politiet kan fastslå hans tilstand.

MANGE DREPTE FUNNET I PARKER: Mange lik har blitt funnet i parker etter drapene i 2000. Foto: Reuters
MANGE DREPTE FUNNET I PARKER: Mange lik har blitt funnet i parker etter drapene i 2000. Foto: Reuters Vis mer
Tre drap fra å fylle sjakkbrett med lik