Tre drap på 10 dager:
- En tilfeldig opphopning

Det er mer uvanlig at det går tre måneder uten at det registreres drap i Norge, enn at det registreres tre drap på kort tid, ifølge drapsforsker Vibeke Ottesen.

DRAPSFORSKER: - Den dagen samfunnet går tilbake til normalen vil noen være mer sårbare, mener drapsforsker Vibeke Ottesen. Foto: Espen Røst / Dagbladet / ALL OVER PRESS
DRAPSFORSKER: - Den dagen samfunnet går tilbake til normalen vil noen være mer sårbare, mener drapsforsker Vibeke Ottesen. Foto: Espen Røst / Dagbladet / ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fram til 12. april i år, ble det ikke registrert et eneste drap i Norge. Deretter ble det løpet av de ti neste dagene registrert tre drap:

  • 12. april: Like etter klokka 22 ble den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70) skutt og drept i sitt eget hjem på Røa i Oslo. Hans 36 år gamle sønn er siktet for drap, samt for drapsforsøk på Kjærviks samboer.
  • 20. april: Like etter klokka 22 fikk politiet melding om at en mann i begynnelsen av 30-åra var skutt i Tønsberg. Han døde seinere av skadene på sykehuset i Vestfold.
  • 22. april: Klokka 20.40 ble politiet varslet om funn av en død kvinne ble utendørs på Varaldsøy i Kvinnherad. Politiet tror hun ble drept og har gitt en mann status som siktet i saken.

- Påfallende

Drapsforsker Vibeke Ottesen ved Universitetet i Oslo er ekspert på vold og drap i nære relasjoner. Hun understreker at det ikke er noe som knytter disse tre drapene sammen.

- Med så få drap som man har i Norge, vil en legge mer merke til det når det ikke er drap, og når det blir en opphopning av drap, men det er ingen sammenheng mellom de tre. Det er en tilfeldig opphopning, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer