Israelsk politi pågrep søndag seks jødiske ekstremister, mistenkt for medvirkning til drapet på 16 år gamle Mohammed Abu Khudair 2. juli. Foto: EPA / NTB scanpix
Israelsk politi pågrep søndag seks jødiske ekstremister, mistenkt for medvirkning til drapet på 16 år gamle Mohammed Abu Khudair 2. juli. Foto: EPA / NTB scanpixVis mer

- Tre drapsmistenkte israelere løslates

Pågrepet for drapet på Mohammed (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de seks israelerne som sist helg ble pågrepet for å ha bortført og drept en palestinsk tenåring i Jerusalem, skal løslates, melder israelske medier.

Israelsk politi pågrep søndag seks jødiske ekstremister, mistenkt for medvirkning til drapet på 16 år gamle Mohammed Abu Khudair 2. juli.

- Dersom det ikke skjer noen ny utvikling, kommer tre av de seks mistenkte til å bli frigitt torsdag, melder nyhetssiden Nana.

Også Haaretz rapporterer det samme onsdag kveld. Mandag sa en kilde nær etterforskningen at tre av de seks pågrepne hadde tilstått.

Organisasjonen Honenu, som representerer de seks pågrepne, opplyser i en uttalelse onsdag at de tre som nektet straffskyld, kommer til å få dra hjem etter at de anket varetektsfengslingen.

Obduksjonen av 16-åringen, som ble bortført i nabolaget sitt i det annekterte Øst-Jerusalem sist onsdag, viser at han ble brent levende. Drapet utløste store gateprotester i Øst-Jerusalem og i andre israelske byer med stor palestinsk befolkning.

Drapet på Khudair antas å være utført som hevn for bortføringene og drapene på tre israelske tenåringer på den okkuperte Vestbredden 12. juni.

(NTB)