Sør-Afrika

Tre drept av monsterbølge

En enorm, plutselig bølge i Sør-Afrika fikk fatale konsekvenser.

SØR-AFRIKA: Tre personer ble drept og 17 skadet i badeulykken søndag i byen Durban. Foto: AP / NTB
SØR-AFRIKA: Tre personer ble drept og 17 skadet i badeulykken søndag i byen Durban. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

I byen Durban i Sør-Afrika ble flere rammet av en overraskende stor bølge søndag ettermiddag, skriver The Guardian.

Nødetatene rykket ut til stranda, og meldingene skal ha vært at en monsterbølge førte til at flere av strandas badegjester ble dratt mot brygga.

- Dessverre ble tre mennesker, inkludert en ungdom, erklært døde på stedet, skriver talsperson for Emergency Medical Services, Njabulo Dlungele i en uttalelse på Twitter søndag.

En stor redningsaksjon ble iverksatt der minst 35 badevakter deltok.

100 personer skal ha vært involvert i ulykken, og minst 17 personer måtte ha bistand fra helsevesenet etter hendelsen.

Talsperson for det sørafrikanske regjeringsmedlemmet Nomusa Dube Ncube, Lennox Mabaso, har tatt til orde for at hendelsen skal etterforskes. Hun vil blant annet at det skal undersøkes hvilke sikkerhetsvurderinger som ble gjort i forkant av hendelsen.

- Detaljene rundt hendelsen er fortsatt uklare. Det er uansett grunn til å tro at en monsterbølge førte til at mange mennesker druknet på tragisk vis. 17 andre er rapportert skadet, sa Mabaso til Sunday Times.

Mabaso legger også til at de pårørende til de som var involvert i ulykken skal bli ivaretatt. Hun oppfordrer også strandas besøkende til å følge retningslinjer, og at de besøkende bare skal bade i områder der badevakter er til stede.

HAWAII: Bruden Riley Carson Murphy og ektemannen Dillon Murphy giftet seg på Hawaii 16. juli men fikk seg en real overraskelse underveis. Video: Kenneth Bergstrom / Storyful. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer