Tre drept da bilen fikk skrens

I løpet av fire timer i dag er fem mennesker drept og fire hardt skadd i bilulykker. Det går mot en ny, dyster dødshelg på norske veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er drept og én er hardt skadd etter at bilen de kjørte fikk skrens på E134 ved Haukeli, og kolliderte med en hjullaster. Politiet fikk melding om ulykken klokka 16.33.

- Personbilen, en Volkswagen Passat med fire voksne personer, fikk skrens i en kurve og skled sidenlengs inn i en møtende hjullaster. Tre av personene er bekreftet omkommet, mens den fjerde er hardt skadd, sier operasjonsleder Jørn Nilsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde ved Haukeligrend i Vinje kommune, rundt én kilometer vest for Haukeli skisenter.

Krisehjelp

Både politi, ambulanse, brannmannskap og biltilsynet er på ulykkesstedet.

- Veibanen er svært glatt, men det er klart og fint oppholdsvær. Jeg vil anslå at det er rundt fem minusgrader, sier Nilsen.

Ulykkesstedet ligger et stykke utenfor allfarvei, og det tok lang tid før politiet var på plass.

- Den første på stedet var en lokal lensmannsbetjent som ble varslet hjemme. Han var der mellom 20 og 25 minutter etter at vi fikk meldingen.

Politiet har foreløpig ikke identifisert de omkomne. Nilsen sier politiet har oversikt over hvor bileieren bor, men er ikke sikker på om han var i bilen.

De to som satt i hjullasteren har fått tilbud om krisehjelp.

Fastklemt

En time tidligere, ved 15.30-tida omkom en mann da bilen han satt i frontkolliderte med en annen bil på E39 ved Øysand i Sør-Trøndelag. Kvinnen, som satt fastklemt i bilen etter ulykken, er brakt til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, får NTB opplyst ved sykehuset.

Føreren av den andre bilen skal ha sluppet fra ulykken med lettere skader.

- Vi vet foreløpig ikke mye om omstendighetene rundt ulykken utover at den ene bilen er kommet over i motgående kjørefelt, sier operasjonsleder Knut Rostad i Sør-Trøndelag politidistrikt.

En mann omkom da varebilen han satt i frontkolliderte med en lastebil på E134 i Øvre Eiker i Buskerud. Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 14.30.

- Føreren av lastebilen er kjørt til Kongsberg sykehus med lettere skader. Vi vet foreløpig lite om omstendighetene rundt ulykken, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt.

Alvorlig skadd

En mann ble alvorlig skadd da varevogna han satt i frontkolliderte med en trailer på E16 mellom Sundvolden og Sollihøgda i Buskerud i dag.

Politiet fikk melding om ulykken i 12.30-tida. Føreren av varevogna ble fløyet i luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med hode- og bruddskader. Tilstanden hans er stabil, får NTB opplyst ved sykehuset.

Føreren av traileren er også kjørt til sykehuset, men skadene hans skal ikke være alvorlige.

- Begge førerne var alene i bilen.Vi vet foreløpig lite om årsaken til kollisjonen, sier operasjonsleder Arne Ødegård i Nordre Buskerud politidistrikt.

Ulykkene fortsatt også utover kvelden, og klokka 18.15 ble en 56 år gammel mann alvorlig skadd da han ble påkjørt av en buss inne på busselskapet Team Trafikks område i Trondheim.

Mannen er brakt til St. Olavs Hospital. Skadene er alvorlige, men mannens tilstand er stabil, får NTB opplyst ved sykehuset.

56-åringen er selv bussjåfør ved Team Trafikk. Hovedverneombudet ved selskapet kom raskt til stedet, og Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.