Tre drept etter skyting i Nederland

Nødetatene rykket ut med store ressurser til en boligadresse i byen Dordrecht i Nederland mandag kveld norsk tid, etter melding om skyting.

NEDERLANSKE MEDIER: Minst tre personer skal være skutt og drept etter en skyteepisode i Dordrecht i Nederland mandag kveld. Foto: Politiet i Rotterdam
NEDERLANSKE MEDIER: Minst tre personer skal være skutt og drept etter en skyteepisode i Dordrecht i Nederland mandag kveld. Foto: Politiet i RotterdamVis mer

Det melder flere nederlanske aviser.

De første meldingene om skyteepisoden kom like før klokka 18.30.

Ifølge de Telegraaf skal det ha vært et stort politioppbud på stedet. Det skal ha blitt rekvirert flere politihelikoptre, politienheter og ambulanser til stedet.

Ifølge den nederlandske avisa skal deler av et nabolag ha blitt sperret av, der det blant annet befinner seg en barneskole i nærheten.

Den nederlandske statskanalen NOS kunne senere opplyse at skyteepisoden hadde funnet sted i en bolig i det aktuelle området.

De Telegraaf skriver at det hele skal ha skyldt en familiekrangel. Minst tre personer skal være skutt og drept og én alvorlig skadd, opplyser kilder til avisen. En antatt gjerningsmann skal være blant de døde.

Ordfører Wouter Kolff omtaler det hele som en «veldig alvorlig hendelse», og meddeler sine kondolanser til ofrene.

- Jeg er veldig berørt og sympatiserer sterkt med alle de involverte, tvitrer han.

Politiet er foreløpig sparsomme med informasjon, og bekrefter bare at de er på stedet med store ressurser, og etterforsker det som har skjedd.

- Flere er skadd etter en skyteepisode på Heimerstein i Dordrecht. Vi er på stedet med mange folk og etterforsker det som har skjedd, tvitrer politiet.

Like etter kan de bekrefte opplysningene om at minst tre personer er drept og én alvorlig skadd etter skyteepisoden, men vil foreløpig ikke kommentere opplysningene om at det skal skyldtes en familiekrangel.