Tre drept i dansk togkrasj

To lokomotivførere og en passasjer ble drept da to regionaltog kolliderte i Kølkær mellom Herning og Brande i Danmark i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tillegg skal en fjerde person ha blitt alvorlig kvestet i ulykken. I alt 39 personer ble fraktet til sykehus i Herning, hvor de blir behandlet for skader og sjokk. 28 personer skal ha fått fysiske skader, 14 av dem lettere.

Politiet i Herning sier til den danske avisa Jyllands-Posten at det totalt skal ha vært 70 passasjerer på de to togene da ulykken skjedde. Ulykken skal være den verste i Danmark på 12 år.

Sammenstøtet fant sted ved en nedlagt stasjon i den danske byen Kølkær. Toget fra Herning ventet på et såkalt vikespor på at toget fra Brande skulle passere på et gjennomgående spor. Herning-toget kjørte av uforklarlige grunner inn på vikesporet, der det frontkolliderte med det ventende toget.

Sammenstøtet var så voldsomt at toget som sto stille ble flyttet omring 150 meter langs skinnene.

Manglet ATS

En kvinnelig passasjer på det ene toget skal ha varslet det lokale politiet i Herning om ulykken. Hun fortalte også hvordan seter og personer var blitt kastet rundt i togvognene under sammenstøtet.

Sikkerhetssjef Poul Petersen fra Banestyrelsen sa på en pressekonferanse etter ulykken at ulykkesstrekningen manglet det automatiske sikkerhetssystemet ATS. Han sa også at ingen hadde kontakt med togførerne like før ulykken. Nå skal de to togenes svarte bokser undersøkes, med håp om at de kan hjelpe med ulykkesårsaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer