Eksplosjonen fant sted i en fireetasjes bygning i byen Netanya. REUTERS/Nir Elias/SCANPIX
Eksplosjonen fant sted i en fireetasjes bygning i byen Netanya. REUTERS/Nir Elias/SCANPIXVis mer

Tre drept i eksplosjon i Israel

Minst 49 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er drept og 49 skadd etter en eksplosjon i en fireetasjes bygning i byen Netanya i Israel. Hendelsen er «ikke et terrorangrep», men skyldes at eller flere gasstanker har eksplodert, opplyser en polititalsperson til avisa Jerusalem Post.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch er på stedet og sier imidlertid at «ingenting er sikkert».

- Arbeidsteorien er at det skyldes en gasstank. Det lukter sterkt av gass. Det som er viktig nå er å evakuere de skadde fra bygningen. Det søkes fortsatt, og det er trolig folk i de øverste etasjene som ikke ble skadd, men er fanget. Det kan ta timer å få dem ut, sier Aharnovitch.

Ambulansepersonell sier de de tre drepte er kvinner. To er i 40-åra og den siste i 20-åra.

Ødeleggelsene i området er store med skader på en rekke hus. Flere tilfeldig forbipasserende er blant de skadde, og redningsarbeidere søker nå gjennom ruinene på jakt etter innesperrede mennesker.

Minst 49 er skadd. Myndighetene forventer at det fortsatt befinner seg mennesker innesperret i ruinene. Foto: REUTERS/Nir Elias/SCANPIX
Minst 49 er skadd. Myndighetene forventer at det fortsatt befinner seg mennesker innesperret i ruinene. Foto: REUTERS/Nir Elias/SCANPIX Vis mer