Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tre drept i fransk angrep mot somaliske pirater

Piratene svarte med antiluftskyts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske kamphelikoptre har gått til angrep mot piratene som fram til fredag holdt besetningen på en fransk luksusyacht som gisler.

Det forteller øyenvitner og lokale tjenestemenn i Somalia fredag. Piratene skal ha svart på angrepet med antiluftskyts.

Ifølge den regionale guvernøren ble tre personer drept og åtte såret da de franske kamphelikoptrene avfyrte raketter i landsbyen Jaliban. Franske myndigheter nekter for at dette har skjedd.

Landsbyen ligger om lag 25 kilometer fra stedet hvor piratene holdt den franske yachten i fangenskap. Over 30 besetningsmedlemmer ble tatt som gisler da yachten ble bordet forrige fredag, og en fransk elitestyrke ble sendt til Øst-Afrika for å bistå med å få gislene fri.

Fredag formiddag meldte franske myndigheter at alle gislene var løslatt, og senere samme dag ble det opplyst at seks pirater er pågrepet av de franske styrkene etter løslatelsen av gislene.

Ifølge det franske forsvarsdepartementet var 22 av besetningsmedlemmene franske. De øvrige var hovedsakelig ukrainere og sørkoreanere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media