Tre drept i kjøpesenterskyting i USA

Gjerningsmannen drepte to før han skjøt seg sjøl nær Portland i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann begynte å skyte rundt seg på en kjøpesenter utenfor Portland i delstaten Oregon i USA. Tre ble drept, inkludert gjerningsmannen, som til slutt skjøt seg sjøl.

I tillegg er en person alvorlig skadet etter å ha blitt truffet av automatgeværet til mannen, som hadde på seg maske og skuddsikker vest.

Full panikk Det brøt ut full panikk på kjøpesenteret, hvor flere gjorde unna julehandelen. Skrikenden kunder løp mot utgangene av senteret eller gjemte seg bak kasser og klesstativ, ifølge CNN.

Ifølge en talsmann for det lokale politiet, James Rhodes, var det bare en gjerningsperson på senteret.

- Jeg kan bekrefte at vi tror det bare var en som skjøt, og at han er død, sier han.

Politiet løsnet ingen skudd på åstedet.

- Hun hadde tilsynelatende blitt skutt i brystet, men jeg fikk ikke snudd henne og hjulpet henne, sier Antonio Charro til CNN.

Han var på handletur med sine døtre da skytingen begynte, og prøvde å hjelpe en kvinne som lå på gulvet ved siden av en mobilbutikk.

- Det var ingen i nærheten. Hun pustet ikke, sier han videre. 

Trodde de skulle dø David Moran, som er ansatt på senteret, beskriver hendelsen slik:

TRE DØDE: En mann med maske og skuddsikker vest drepte to før han skjøt seg sjøl med et automatgevær. Foto: Craig Mitchelldyer / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
TRE DØDE: En mann med maske og skuddsikker vest drepte to før han skjøt seg sjøl med et automatgevær. Foto: Craig Mitchelldyer / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Vi hørte et skudd, det hørtes som om noen falt. Deretter gikk det to eller tre sekunder før det kom flere raske skutt etter hverandre, sier han.

- Jeg trodde jeg kom til å dø. Skuddene hørte så godt, og jeg var veldig redd. Barn gråt sammen med foreldrene sine, sier han videre.

Skudd etter skudd Et mann sa til avisa Oregonian at det ble avfyrt minst 60 skudd mens han handlet på kjøpesenteret, og andre forteller om panikk, melder NTB.

- Det var skudd etter skudd etter skudd, som en massakre. Det var det mest skremmende jeg noensinne har opplevd, sa Kira Rowland, som var på senteret med sin seks måneder gamle baby.

- Nå er jeg helt ute av meg. Vi løp som gale. Alle skrek og hylte, sa hun videre.

Skytingen er den siste i en lang rekke dødelige skyteepisoder i USA bare i år. Blant de alvorligste var episoden da en mann drepte tolv mennesker og såret 58 i en kinosal i Colorado.

PÅ KJØPESENTER:  En mann skjøt rundt seg og drepte to før han til slutt drepte seg sjøl på en kjøpesenter i går. Foto: REUTERS / Steve Dipaola / NTB Scanpix
PÅ KJØPESENTER: En mann skjøt rundt seg og drepte to før han til slutt drepte seg sjøl på en kjøpesenter i går. Foto: REUTERS / Steve Dipaola / NTB Scanpix Vis mer