Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre drept i Malmö i går: - Hold deg hjemme de neste månedene

Kriminelle i Malmös underverden forteller at «helvete har begynt».

ÅSTEDSUNDERSØKELSE: To politibetjenter undersøker åstedet mandag kveld. Ifølge Expressen var det kulehull å se på fasaden og i vinduene etter skyteepisoden. Foto: NTB scanpix
ÅSTEDSUNDERSØKELSE: To politibetjenter undersøker åstedet mandag kveld. Ifølge Expressen var det kulehull å se på fasaden og i vinduene etter skyteepisoden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn på 19, 27 og 29 år ble drept da en eller flere ukjente gjerningsmenn åpnet ild i sentrum Malmö mandag kveld. Tre andre ble såret.

En av disse er en 21-åring som beskrives som lederen for en kriminell gjeng. Det var trolig han som var hovedmålet, opplyser en kilde, som ikke ønsker å bli navngitt, til Aftonbladet.

Politiet bekreftet tirsdag at skytingen det var et gjengoppgjør, men de ønsket ikke å gå inn på hva oppgjøret dreide seg om.

Ingen er foreløpig pågrepet.

TRE DREPT: I går kveld rett etter klokka 20 ble tre menn skutt og drept rett utenfor en internettkafé i Malmö. Hendelsen skjedde rett ved en av byens største politistasjoner. Politiet søker en mørk bil de tror det kan ha blitt skutt fra. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Vær hjemme

Personer i Malmös underverden forteller til Expressen at risikoen er stor for at tilfeldige kan havne i hevnaksjoner.

- Hold deg hjemme de neste månedene, sier en kriminell mann, kalt «John», som ifølge Expressen har innsyn i mandagens skyting.

Han fortsetter:

- Nå begynner helvete.

Svenske medier meldte i går at skytingen skal ha foregått med automatvåpen fra en bil. Politiet sa i går at de var kjent med opplysningene, men ønsket ikke å kommentere dette.

- Ville skade mange

Flere uavhengige kilder sier til Expressen at skytingen ikke bare dreide seg om 21-åringen.

- Da hadde de ikke gjort en «drive by» (kjørt forbi journ.anm.) for å skade så mange som mulig. Angrepet var en tydelig markering, sier «John».

Vitner sa til svenske medier i går at det skal ha blitt avfyrt 12 til 15 skudd.

«John» forteller videre at han mener skytingen kommer til å påvirke Malmö i flere måneder.

Avisa skriver at internettkafeen skal være et tilholdssted for en gruppe kriminelle med fordreininger i gruppen som kalles «M-gjengen», som er i konflikt med «K-gjengen».

Politiet sa på pressekonferansen i går at de seks personene som var offer i skyteepisoden kjenner hverandre. De skadde er 21, 29 og 32 år gamle. Ifølge Aftonbladet var to av de drepte brødre.

Ifølge avisas kilder har hovedmålet for attentatet, den 21 år gamle mannen, tidligere vært siktet for flere grove forbrytelser, blant annet drap.

- Det kan finnes et hevnmotiv fra tidligere drap som han har sittet varetektsfengslet for, sier kilden, som også sier at en annen mulighet er at det har oppstått en konflikt knyttet til narkohandel.

POLITI: Stefan Sintéus og Niklas Kirschhoff fra Malmö-politiet under en pressekonferanse tirsdag. Foto: AFP / NTB scanpix
POLITI: Stefan Sintéus og Niklas Kirschhoff fra Malmö-politiet under en pressekonferanse tirsdag. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

- Beklagelig

Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet etterforsker hendelsen som drap og drapsforsøk. Politiet i Malmö fikk melding om skytingen like etter klokka 20.00 mandag kveld.

- Det er beklagelig at så unge mennesker mister livet. Personene som er innblandet er alle kjenninger av politiet og er å betrakte som gjengkriminelle og er en del av en pågående gjengkonflikt, sa Stefan Sintéus i Malmö-politiet på pressekonferansen tirsdag.

De betegner at så mange er involvert i en skyteepisode i en såpass liten by som Malmö, som svært uvanlig.

- Dette er multikriminelle personer som går langt i sin kriminalitet.