Tre drept i «terror-angrep»

- Israelske og amerikanske styrker skal ta dem som sto bak «terrorangrepet» på flyplassen i Los Angeles, sa Israels utenriksminister Shimon Peres i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt var det fortsatt uklart hva som uløste skytingen da tre ble drept ved billettskranken til det israelske flyselskapet El Al.

Skjøt i billettkøen

En mann, som skal ha vært bevæpnet med en pistol og en kniv, begynte å skyte mot passasjerer i køen foran billettskranken. To av passasjerene i køen ble drept, og tre andre skadd før sikkerhetsvakter skjøt ned og drepte ham.

I følge politiet i Los Angeles er attentatsmannen identifisert. Han skal være 52 år. LAPD, Los Angeles Police Departement, ønsket i natt ikke å opplyse noe mer om mannens identitet.

Politiet undersøker nå også om det var to menn bak angrepet. En person som ikke er identifisert, ble arrestert etter skytingen, og satt i natt i avhør hos politiet i Los Angeles. I natt ble mannen overlevert FBI.

- Vi kjenner ikke noe motiv, identitet eller nasjonalitet, men på dette tidspunktet har vi ingen grunn til å tro at skytingen var terroristrelatert, sier politiløytnant Horace Frank.

Tusenvis evakuert

Sikkerhetstiltakene var enorme over hele USA i går i forbindelse med feiringen av den amerikanske uavhengighetsdagen 4. juli. Det var blant annet utplassert ekstra sikkerhetsstyrker på flyplassen i Los Angeles og flere tusen passasjerer og ansatte ble evakuert, og all trafikk utenfor flyplassen stanset etter skytingen.

Det er mer enn femten år siden El Al ble angrepet av terrorister. Det var i Roma i 1985, da terrorister kastet håndgranater og skjøt med automatvåpen mot billettskranken. 17 mennesker ble drept og mer enn 100 skadd.

I hovedkvarteret for direktoratet for intern sikkerhet i Washington ble det i går opplyst at det i natt ikke var kommet inn rapporter om problemer noe annet sted i USA enn i Los Angeles. Ifølge etterretningskilder hadde man på forhånd ikke fanget opp trusler mot flyplasser eller flyselskapet El Al.

I fjor ble Ahmed Ressam fra Algerie, som hadde fått opplæring i en av Osama bin Ladens treningsleirer, dømt for å ha planlagt å sprenge flyplassen i Los Angeles. Han ble arrestert på vei fra Canada i desember 1999 med en koffert full av sprengstoff, som han planla å bruke i forbindelse med millenniumsfeiringen.

LAX: Los Angeles internasjonale flyplass.