- Tre drept og 300 såret i Thailand

Voldsomme sammenstøt i Bangkok. Militæret ber om våpenhvile med demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Tre personer er drept og 300 såret i sammenstøt i Thailand, ifølge helsepersonell. Militæret ber om våpenhvile med demonstrantene, melder NTB.

I dag har det vært store sammenstøt i Bangkoks gater. Statsminister Abhisit Vejjajiva har gått kraftigere til verks overfor rødskjortene etter at det ble innført unntakstilstand onsdag.

I forkant av dagens demonstrasjon hadde sikkerhetsstyrkene sendt ut en advarsel der de gjorde det klart at det kunne bli aktuelt å bruke makt mot demonstrantene.

Åpnet ildSoldater startet tidligere i dag med å åpne ild mot de regjeringskritiske rødkledde demonstrantene i Bangkok.Soldatene skjøt direkte mot demonstranter som hadde samlet seg ved Phan Fah-brua i nærheten av FNs hovedkvarter i byen. Ifølge fjernsynskanalen TPBS skjøt soldatene med gummikuler.

Det thailandske militæret varsler at det vil trekke tilbake sine styrker fra de områdene av hovedstaden som er rammet av protestaksjoner. En talsmann for hæren ber demonstrantene om å gjøre det samme og sier militæret ønsker å inngå en våpenhvile med de såkalte rødskjortene, skriver NTB.

Gummikuler- Denne anmodningen om en våpenhvile kommer for å stanse kampene, og militæret vil trekke seg tilbake. Men det betyr ikke at denne demonstrasjonen er lovlig, sier oberst Sunsern Kaewkumnerd.

Thailandske soldater skjøt med gummikuler og brukte tåregass mot demonstrantene, som svarte med bensinbomber. Dagens sammenstøt er de mest omfattende siden rødskjortene krevde nyvalg og startet sin protest mot landets myndigheter for én måned siden. Tre mennesker, blant dem en japansk kameramann, ble drept og rundt 300 såret.

En av protestaksjonens ledere ba statsminister Abhisit Vejjajiva om å oppløse nasjonalforsamlingen umiddelbart og forlate landet.

- Vi endrer vårt krav om å oppløse nasjonalforsamlingen om 15 dager til å oppløse nasjonalforsamlingen umiddelbart, sier Veera Musikapong til de demonstrerende rødskjortene.

- Og vi ber Abhisit om å forlate landet umiddelbart. Lørdag ble også 20 thailandske soldater såret i en bombeeksplosjon i Bangkoks gamleby, ifølge en talsmann for hæren.

SAMMENSTØT: Ifølge helsepersonell er tre drept og 300 skadd i sammenstøt i Bangkok i dag. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
SAMMENSTØT: Ifølge helsepersonell er tre drept og 300 skadd i sammenstøt i Bangkok i dag. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer