Tre drept og åtte skadd i går

06.10 Lakselv: En drept og fire skadd. 12.51 Øvre Eiker: En skadd. 16.15 Kolvereid: To drept. 17.30 Hemne: To skadd. 19.00 Kolbotn: En skadd. Gårsdagen ble nok en trist dag på norske veier. Tre personer omkom og åtte ble skadd i løpet av ulykkesdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede grytidlig i går morges resulterte en utforkjøring i at en spansk 56-åring omkom i den norske trafikken. En spansk familie på ferie i Finnmark var på tur i retning Nordkapp da bilen skar av veien og bråstoppet i grøfta. Det var fem personer i bilen - tre menn og to kvinner. Ifølge lensmannen i Porsanger ble de fire overlevende fraktet til Hammerfest sykehus med Sea King-helikopter.

5-åring skadd

Heldigere var to menn på 22 og 23 år fra drammensområdet. Bare den ene ble skadd da Audien de kjørte krasjet først i siden på en traktor før den knakk en lyktestolpe.

På Kolvereid i Nærøy kommune omkom en 19-åring og en 16-åring da de kjørte av riksvei 770. Begge guttene var fra Ytre Namsos.

Utpå ettermiddagen ble en 5-åring alvorlig skadd da traktoren han satt i kjørte over ei bru som braste sammen i Hemne i Sør-Trøndelag. NTB melder at 5-åringen ble brakt med luftambulanse til St. Olavs Hospital, som opplyser at gutten har fått alvorlige hodeskader, men at tilstanden er stabil. Faren, som kjørte traktoren ble behandlet for lettere skader av leger som kom til stedet.

- Traktoren skulle passere elva Holla da brua ga etter og traktoren falt seks meter ned i elva, sier vaktsjef Erik Bang Danielsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

MC-ulykke

Seint i går ettermiddag ble en kvinne i 30-åra bragt til Ullevål universitetssykehus etter at motorsykkelen hun kjørte krasjet med en bil ved Ingierstrand bad i Akershus.

Kvinnen fikk alvorlige bruddskader, men tilstanden skal være stabil. Bilføreren og den mannlige passasjeren på motorsykkelen ble ikke skadd.

Ifølge politiet foreligger det mistanke om at bilisten ikke overholdt vikeplikten.

EN DREPT, FIRE SKADD: En spansk kvinne (56) omkom på E69 ved Smørfjord i Finnmark da bilen hun satt i kjørte utenfor veien. De fire andre i bilen ble bragt til sykehus med lettere skader.
TO DREPT: På Kolvereid i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag omkom en 19-åring og en 16-åring da de kjørte av riksvei 770. Begge guttene var fra Ytre Namsos.