Tre drept og elleve såret etter skyteepisode på konsertområde i Østerrike

27 år gammel mann skal ha kranglet med kjæresten før han dro et gevær fram fra bilen og begynte å skyte mot konsertdeltakere.

ETTERFORSKER: Politiet er på plass på stedet i Nenzing for å etterforske saken. Bildet viser området hvor skytingen skal ha skjedd. Foto: AFP / NTB Scanpix.
ETTERFORSKER: Politiet er på plass på stedet i Nenzing for å etterforske saken. Bildet viser området hvor skytingen skal ha skjedd. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To personer er skutt og drept og elleve er såret i en skyteepisode på et konsertområde i Østerrike. Gjerningsmannen skjøt deretter seg selv, opplyser politiet.

Det var natt til søndag en 27 år gammel mann åpnet ild mot en folkemengde på et konsertområde i Nenzing, melder nyhetsbyrået APA.

Han skal ha skutt tilsynelatende vilt inn i mengden av konsertdeltakere, før han beveget seg videre til en parkeringsplass hvor han tok sitt eget liv, opplyser politiet. Løp i skjul Orf.at skriver at det så langt er usikkert om mannen hadde tillatelse til å eie våpen. Det er blant tingene som nå undersøkes av politiet.

Omtrent 150 personer skal ha vært på konserten da skytingen brøt ut. Den var arrangert av en motorsykkelklubb, men var åpen også for folk som ikke tilhørte MC-miljøet.

Ordfører Florian Kasseroler opplyser til avisa at folk som var på området først gikk ut fra at det var et fyrverkeri.

- Det er vel 30-40 skudd som har falt, men nøyaktig vet jeg ikke, opplyste han på en pressekonferanse søndag, ifølge Orf.

Sveitsiske SRF melder at skremte konsertgjester løp i skjul inn i skogen og ut på en motorvei. De traumatiserte menneskene blir nå ivaretatt av helsepersonell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer