Tre drept og over 200 såret i Bagdad

Tre personer ble drept og over 200 sivile såret under det amerikanske bombeangrepet på Bagdad fredag kveld og natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ettermiddag ble Bagdad utsatt for nye angrep.

Også Røde Kors melder om mange sårede i Iraks hovedstad, men hadde tidlig lørdag ettermiddag ennå ingen konkrete opplysninger om antall.

Iraks helseminister Umid Medhat Mubarak sa til journalister i Bagdad lørdag at «tre personer døde som martyrer» og at irakerne er forberedt på at antall døde vil stige.

Tidligere på dagen sa Iraks informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahaf at 207 sivile ble såret under nattens flyangrep mot Bagdad.

Nye angrep

Samtidig som Røde Kors-medarbeidere og irakerne forsøkte å få oversikt over antall drepte og skadde og materielle ødeleggelser, ble det meldt om nye eksplosjoner i Bagdad lørdag. En korrespondent for nyhetsbyrået AFP meldte at et område i den sørlige delen av hovedstaden ble bombet tidlig lørdag ettermiddag.

Midt på dagen lørdag hørtes tre eksplosjoner, enda luftvernsirenene ikke ble utløst. Det var ikke umiddelbart klart hva eksplosjonene skyldes, men journalister ble bedt om å forlate informasjonsministeriets pressesenter straks og dra tilbake til hotellene sine.

Ruiner

Arbeidere gikk lørdag formiddag i gang med å rydde Bagdads gater for ruiner og husrester etter nattens kraftige bombing.

Røyken steg fortsatt fra en av hovedbygningene i palasskomplekset til Saddam Hussein på bredden av Tigris-elva.

Informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahaf sa at huset som var truffet av en bombe, var et gjestehus på palassområdet. Han sa også at et annet palass i utkanten av Bagdad ved den internasjonale flyplassen var jevnet med jorda.

Ingen vindusruter var knust i offentlige bygninger i nærheten av palasskomplekset. De er tydeligvis laget av skuddsikkert glass. Men mange vinduer var knust i boligene på den andre siden av elva etter den kraftige bombingen.

På hovedgata som går foran utenriksdepartementet i sentrum av Bagdad var arbeidere i full sving med å rydde bort mur- og glassrester fra et hus som trolig var hovedkvarteret til sikkerhetsstyrkene. Det var vanskelig for kjøretøyer å forsere haugene med mur og stein.

Andre mål som ble truffet, var hovedkvarteret til luftkommandoen, den spesielle republikanergarden og militæranlegget al-Taji nord for byen.

NTB

MANGE BARN SKADD: Ifølge irakiske myndigheter er det mange barn blant de skadde etter bombeangrepene mot Bagdad.
BAGDAD I FLAMMER: Over 200 skal være skadd etter nattas massive bombeangrep mot en irakiske hovedstaden.