København-skytingen

Tre drept og tre kritisk skadd

Tre er drept og tre kritisk skadd i skytingen i kjøpesenteret Field's i København søndag, opplyser sjefpolitiinspektør Søren Thomassen.

SKYTING: Et klipp delt på sosiale medier viser angivelig gjerningsmannen skyte på kjøpesenteret. Foto: Mahdi Al-Wazni / Byrd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige.

- De omkomne er en 17-årig dansk mann, en 17-årig dansk kvinne og en 47-årig mann med russisk statsborgerskap, men bosatt i Danmark.

Det sier sjefpolitiinspektør i København-politiet, Søren Thomassen, på en pressekonferanse mandag morgen.

- Det er veldig mange som er berørt, sier Thomassen.

Siktet for drap

En 22 år gammel etnisk dansk mann er pågrepet etter hendelsen, og er nå siktet for drap. Mannen blir framstilt for varetekt mandag.

Det var ved 17.30-tiden søndag kveld at den antatte gjerningsmannen begynte å skyte i kjøpesenteret Field's i København, og klokka 17.48 ble den antatte gjerningsmannen pågrepet.

PÅGREPET: Dette bildet skal vise den påståtte gjerningsmannen inne på kjøpesenteret mens skytingen pågikk. Foto: Mahid Al-Wazni / Byrd
PÅGREPET: Dette bildet skal vise den påståtte gjerningsmannen inne på kjøpesenteret mens skytingen pågikk. Foto: Mahid Al-Wazni / Byrd Vis mer

- Pågripelsen skjedde udramatisk, sier Thomassen.

Da politiet pågrep mannen var vedkommende i besittelse av gevær og ammunisjon til dette geværet. Det skal være snakk om en rifle.

Det opplyses at den antatte gjerningsmannen er en «perifert» kjent av politiet.

Handlet trolig alene

Politiet opplyser at den foreløpige etterforskningen peker på at den antatte gjerningsmannen handlet alene.

- Det pågår et enormt arbeid for å sikre oss at den hypotesen vi jobber etter nå stemmer. Hypotesen er at handlet han alene, sier politiinspektøren.

Motivet er foreløpig uklart.

- Vi etterforsker dette som en hendelse der vi ikke kan avvise at det er terror, sier Thomassen, som påpeker at de alltid samarbeider med Politiets etterretningstjeneste (PET) i denne typen saker.

SKUDD: Flere personer er skutt på kjøpesenteret Fields i København. En person er pågrepet. Dansk politi melder på Twitter at flere personer er skutt på kjøpesenteret. Video: privat. Vis mer

Rykteflom

Politiinspektøren sa videre at det søndag kveld har florert av rykter på sosiale medier, ifølge danske TV 2.

- På sosiale medier florerer det av rykter om at det skal være et rasistisk eller annet motiv. Det er ingenting vi kan bekrefte ennå.

Thomassen sier videre at det kan være andre våpen i spill, men dette er ikke noe de er sikre på. Skytingen skal ha foregått flere steder inne på kjøpesenteret.

Natt til mandag jobbet politiet fortsatt på åstedet samtidig som de hadde en høy grad av synlighet i hele København. Politiet oppfordrer også alle som har vært til stede, eller som kan ha sett noe om å ta kontakt med politiet.

Politiet kaller inn til ny pressekonferanse klokka 08.00 mandag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer