Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre drept på Geilo

Politiet har omringet et hus der den antatte gjerningsmannen bak trippeldrapet på Geilo lørdag kveld trolig befinner seg. Folk blir oppfordret til å holde seg inne til mannen er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har isolert et større område og omringet et hus hvor vi antar at gjerningsmannen befinner seg, sier politiadjutant Gunn Iren Midtbø i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB. Ved 3-tiden natt til søndag var den antatt bevæpnede mannen ennå ikke pågrepet, og politiet oppfordret folk til å holde seg innendørs.

Store politistyrker er med i jakten på den antatte gjerningsmannen. Lokale polititjenestemenn har fått assistanse fra utrykningsenheten i Nordre Buskerud politidistrikt. Mannskaper og hunder fra Oslo-politiets beredskapstropp og fra Asker og Bærum politidistrikt skal også bistå.

Trolig drept med AG3

Politiet visste ikke ved 3-tiden natt til søndag om den antatte gjerningsmannen fortsatt er bevæpnet, men Midtbø sier til NTB at mannskapene tar alle forholdsregler.

- Meldingen gikk ut på at de tre personene ble skutt og drept med et AG3-gevær. Det har vi ennå ikke fått bekreftet, sier hun.

Midtbø sier også at politiet kjenner den antatte gjerningsmannens identitet, men at de ikke vil si noe til pressen om vedkommende. Politiet vil heller ikke opplyse noe om identiteten til de tre drepte. Omstendighetene rundt selve drapene var natt til søndag fortsatt uklare.

Kriseteam opprettet

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.48 lørdag. Personen som meldte fra, skal ha befunnet seg inne i det aktuelle huset på Geilo.

- Klokka 23.48 fikk vi inn melding fra en person som meldte om en alvorlig skyteepisode i et hus på Geilo. Tre personer skulle være drept og én skadd, sier Midtbø til NTB.

Da politiet tok seg inn i huset, kunne de raskt konstatere at opplysningene stemte. Den antatte gjerningsmannen hadde tatt seg ut av huset, men det var flere andre personer til stede.

- Disse personene og deres pårørende blir nå tatt hånd om av et kriseteam, forteller Midtbø til NTB.

Tilstanden til personen som ble skadd, var natt til søndag uviss.

(NTB)

Hele Norges coronakart