Tre drept under gudstjeneste

Menighet i Missouri holdt som gisler i natt. Pastoren og to andre drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Våpendesperadoen drepte tre da han åpnet ild under en gudstjeneste i natt. Hendelsen fant sted sørvest i delstaten Missouri i USA, ifølge en talsmann for myndighetene, melder CNN.

Blant de drepte er menigetens pastor, Kernal Robertson (44). Flere ble såret under skytingen.

- Han stormet inn under gudstjenesten og startet å skyte, sier Desiree Bridges, en talskvinne for byen Neosho, der kirken First Congregational Church ligger.

Da politiet ankom hadde mannen tatt mellom 25 og 50 gisler inne i kirken. En gisselforhandler snakket med mannen før politiet pågrep ham, ifølge Bridges.

Det ble funnet tre våpen inne kirken: To mindre håndvåpen og en semiautomatisk pistol med et stort magasin, melder AP.

- Dette er en forferdelig tragedie som blir verre av at den skjedde på et fredfullt sted for tro og bønn, sier Utah-guvernør Matt Blunt i en uttalelse.

Det skal ha vært en episode mellom mannen og en familie som var tilstede under sermonien i går og mannen er i slekt med et medlem av forsamlingen.  Men politiet ønsker ikke å slå fast et motiv av den grunn.

- På dette tidspunktet har vi ikke mer informasjon enn det, sier politisjef Dave McCracken.

FORBEREDER SEG: Politiet gjorde seg i natt klare til å gå inn for å hente ut gisseltakeren etter at han hadde snakket med en gisselforhandler. Foto: Daily News,Todd G. Higdon/AP
FORBEREDER SEG: Politiet gjorde seg i natt klare til å gå inn for å hente ut gisseltakeren etter at han hadde snakket med en gisselforhandler. Foto: Daily News,Todd G. Higdon/AP Vis mer
Tre drept under gudstjeneste
SJOKKERTE: Mange lokale kirkegjengere løp skrikende vekk fra åstedet, men ble etter hvert fanget opp av krisepersonell utenfor kirken.
HJELPEMANNSKAPER: Store hjelpemannskaper kom for å se til de skadde etter skytingen. Flere skadde har trolig rømt fra åstedet.