Tre drepte 15-åringer fulgt til graven

AUF-jentene Modupe Ellen Awoyemi, Karin Elena Holst og Ruth Benedichte Vatndal Nilsen ble bare 15 år. De er blant sju terrorofre som ble stedt til hvile tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33 av Utøya-ofrene var under 18 år gamle. Blant dem var Karin Elena Holst (15) fra Rana.

På sin blogg har venninnen Unn-Iren skrevet i sorg: «Jeg er så glad for at jeg fikk bli kjent med deg og fikk være en av dine beste venninner. Du blir ikke så lett glemt, og når jeg blir gammel og har fått barn, så skal jeg fortelle dem om en tapper, nydelig og helt fantastisk jente. (...) De skal være med og tenne lys på graven din på julaften, nyttårsaften, 17. mai, 22 i 7. og på bursdagen din.»

- Vi husker Karin Elena som ei sosial jente med glimt i øyet og uslåelig godt humør. Hun skapte glede rundt seg, skriver blant andre AUF-leder Eskil Pedersen og statsminister Jens Stoltenberg i minneordet fra Arbeiderpartiet og AUF.

Statsråd Lisbeth Berg-Hansen (Ap) var blant dem som tirsdag fulgte Karin Elena til graven fra Ytteren kirke.

Gave til Aspergers-fond Ruth Benedichte Vatndal Nilsen fra Tønsberg ble også drept på Utøya. Tirsdag ble hun bisatt i Tønsberg domkirke. For 15-åringens familie er en gave til Autismeforeningen i Vestfolds Benedichtefond for Aspergers syndrom like kjært som blomster. Fondet ble opprettet til minne om 15-åringen.

«Du er for alltid elsket, og vil for alltid bli savnet. Du er et av de beste menneskene jeg hadde i livet mitt! Sov godt», skrev Ruth Benedichtes venninne Camilla Jensen Brustuen på sin blogg få dager etter massakren.

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) og forsvarsminister Grete Faremo (Ap) deltok i Ruth Benedichtes bisettelse.

«Tomhet, smerte og sorg» Modupe Ellen Awoyemi fra Drammen skulle fylt 16 år 14. august. På fritiden sang hun i Bragernes kirkes ungdomskor, tirsdag tok familie og venner farvel med Modupe i samme kirke. Gjennom AUF engasjerte Modupe seg sterkt for solidaritet og rettferdighet.

- Hun gledet seg til å begynne på Drammen videregående skole. Men først skulle hun ha en fin sommerferie, med Utøya-leiren som ett av høydepunktene. Der tok hennes unge liv slutt, på ufattelig vis. Vi sitter igjen med tomhet, smerte og sorg, heter det i minneordet til Modupe fra AUF og Arbeiderpartiet.

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) var blant deltakerne i seremonien.

71 ofre stedt til hvile Ytterligere fire kirker fyltes tirsdag med familie og venner av ofrene etter angrepene 22. juli. Tarald Kuven Mjelde (18 år) fra Osterøy ble begravet fra Hamre kyrkje, mens Anders Kristiansen (18 år) fra Bardu ble stedt til hvile fra Bardu kirke.

I Grue kirke mintes justisminister Knut Storberget (Ap) sin kollega Ida Marie Hill (34 år) fra Oslo.

AUF-gutten Aleksander Aas Eriksen (16 år) fra Meråker ble stedt til hvile fra Værnes kirke.

Til sammen ble sju av 77 ofre minnet tirsdag. Det betyr at til nå er til sammen 71 av de drepte i terrorangrepene stedt til hvile. Også onsdag og torsdag er det seremonier for terrorofre.
(NTB)