Tre drosjesjåfører må svare for overgrep

Én siktet for voldtekt, en annen tiltalt for overgrep og en tredje for trakassering av kvinnelige sjåfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En drosjesjåfør i Trondheim er siktet for voldtekt, en annen er tiltalt for overgrep og en tredje for trakassering av kvinnelige sjåfører.

Mannen som er tiltalt for flere tilfeller av trakassering, nektet all skyld da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett fredag, skriver Adresseavisen.Ifølge tiltalen skal han blant annet ha befølt fire kvinnelige passasjerer og ha foreslått trekantsex overfor et vennepar som satt på.

Mannen, som mistet drosjeløyvet i fjor, er også vitne i en sak der en kollega i 40-årene er siktet for voldtekt av en passasjer. Ifølge kvinnen skal denne sjåføren ha kjørt henne til sin bopel og voldtatt henne, noe sjåføren nekter for.

Saken ligger nå hos statsadvokaten som vurderer tiltale.

Til høsten møter nok en drosjesjåfør i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen skal ha antastet en kvinne han kjørte hjem. Han nekter å vedta et forelegg på 12.000 kroner, og må derfor møte i retten.

Advokat Christian Wiig er forsvarer både for sjåføren som er siktet for voldtekt, og for mannen som møtte i retten i går:

- En passasjer skal være beskyttet for enhver ubehagelig tilnærmelse fra sjåføren. I denne saken er det ikke ført bevis på den groveste anklagen, sier Wiig om saken som ble behandlet i tingretten fredag.

Daglig leder Geir B. Lerdahl i Norgestaxi sier det ikke er noen ukultur i bedriften, selv om alle de tre sakene er mot sjåfører som kjører for dem.

(NTB)