Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre druknet i ferieulykker - ingen hadde redningsvest

Tragisk døgn i Oslofjorden.

 ULYKKESBÅT:  De to ungdommene som druknet etter båtulykken i Vrengsensundet i natt, kjørte denne ribben rett inn i en fortøyd båt. MMS-FOTO: PER FLÅTHE.
ULYKKESBÅT: De to ungdommene som druknet etter båtulykken i Vrengsensundet i natt, kjørte denne ribben rett inn i en fortøyd båt. MMS-FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dramatisk og trist døgn i ferietravle Oslofjorden: tre menn falt overbord og mistet livet i to forskjellige ulykker.

Fellestrekk: ingen av de tre omkomne brukte redningsvest.

Vestfold politidistrikt opplyser ved 10.15-tiden at de to omkomne etter ulykken i natt begge kommer fra Bærum og var 19 og 20 år gamle.

• Mellom Akerøy og Vesleøy på Hvaler ved 14-tiden i går ettermiddag:
En 43 år gammel mann fra Oslo falt over bord. Han var på seiltur sammen med en kamerat i en 30 fots båt da han mistet balansen i høye bølger.

- Mannskapet på en båt som var like i nærheten, prøvde å redde mannen, men kom for seint. De så at han ikke hadde redningsvest, opplyser redningsleder Olav Vaage i Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.

Ingen spor Den organiserte leitingen til sjøs ble avsluttet etter seks timer i går kveld uten spor etter 43-åringen. I morgentimene i dag starter strandsøk i området.

•Styrsvik i Vrengensundet ved Nøtterøy ved 04-tiden i natt:

To menn i 20-års alderen fra Oslo-området krasjer med en båt som lå ved brygge. Begge havner i sjøen. De startet turen i en gummibåt - en såkalt ribb - fra en brygge i nabolaget like i forkant av ulykken.

- De ble funnet på ni meters dyp, så vidt jeg forstår etter en times tid under vann. Våre dykkere opplyser at de ikke hadde redningsvest, sier vaktleder Bjørn Hilsen i Drammen brannvesen til Dagbladet.

 TIL RIKSHOSPITALET: De to 20-åringene ble fraktet med ambulansehelikopter fra Kjøpmannsskjær til Rikshospitalet, men livet sto ikke til å redde. Kollisjonen skjedde rett på brygga i Styrsvik, rett over Vrengensundet for Kjøpmannsskjær. FOTO: PEDER GJERSØE.
TIL RIKSHOSPITALET: De to 20-åringene ble fraktet med ambulansehelikopter fra Kjøpmannsskjær til Rikshospitalet, men livet sto ikke til å redde. Kollisjonen skjedde rett på brygga i Styrsvik, rett over Vrengensundet for Kjøpmannsskjær. FOTO: PEDER GJERSØE. Vis mer

Det var dykkere fra Drammen som rykket ut til Nøtterøy i natt.

Ambulansehelikopteret med de to ungdommene landet på Rikshospitalet ved 06.30-tiden. En drøy halvtime seinere bekreftet sykehuset overfor politiet at de to 20-åringene var døde.

79 druknet i fjor Norsk Folkehjelps statistikk viser at 79 mennesker mistet livet i drukningsulykker i fjor.

- Godt over halvparten av disse dødsulykkene hadde vært unngått dersom folk hadde brukt redningsvest eller flyteplagg. Det er påbud om vest til alle i bord i båt, men ikke påbud om å bruke dem. Vår anbefaling er at alle bruker vestene når de er om bord, sier presseansvarlig Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.

 LÅ FORTØYD:  Dette er båten som lå fortøyd i Styrsvik og som ble truffet av en ribb med to 20-åringer om bord - se merket i baugen.
Foto: Peder Gjersøe / Scanpix.
LÅ FORTØYD: Dette er båten som lå fortøyd i Styrsvik og som ble truffet av en ribb med to 20-åringer om bord - se merket i baugen. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix. Vis mer