Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre druknet på Kanariøyene

Minst tre personer ble tatt av strømninger og druknet på Gran Canaria fredag ettermiddag. Utenriksdepartementet følger med for å finne ut om to av de druknede var nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var høye bølger og svært sterke strømninger på stranden utenfor turiststedet San Agustin sør på Grand Canaria. Men på stranden Playa del las Burras var det ingen skilt eller flagg som advarte turistene mot at det var livsfarlig å bade.

Så drukningene

Ifølge Aftonbladet skjedde drukningene i går ettermiddag. Ifølge øyenvitner kom tre personer, en svensk 60-år gammel mann og et par, ned på stranden for å svømme. Bare 20-30 meter ut fra land fikk de problemer med de sterke strømmene.

En turist som selv jobber som badevakt hjemme, så hva som skjedde og kastet seg i vannet for å hjelpe de tre. Hun klarte på egenhånd å trekke alle tre på land, men det var for sent: Verken hjertemassasje eller munn-til-munn-metoden hjalp.

En svensk badegjest som badet litt tidligere på dagen på samme sted, sier at strømmene var så sterke at en tenåringsjente måtte trekkes på land.

Det er svært ofte drukningsulykker på stranden ved San Agustin. Likevel var det verken rødt flagg eller badevakt på stranda.

Ikke identifisert

Det voksne paret som druknet, er ikke identifisert. Svært mange nordmenn ferierer i området, og Utenriksdepartementet og konsulen på øya følger med for å finne ut om de to kan være norske.

- De to er ikke identifisert, og ingen har etterlyst dem enda, men det kan være fordi avisene ikke har skrevet om drukningene. Vi har ingen indikasjoner på at de var norske, men vi vet ikke, sier utenriksvakt Grethe Knudsen til Dagbladet.no.

Hotellene i området skal gå gjennom rommene til alle gjestene som ikke har vist seg i løpet av formiddagen. Knudsen oppfordrer pårørende som ikke får kontakt med sine, til å kontakte reiseoperatøren eller Utenriksdepartementet.

Star Tour har reiser til San Agustin. I katalogen beskrives den vesle badebyen som rolig og med et lavere tempo enn hovedstaden Las Palmas på Kanariøyene. De to strendene utenfor San Agustin beskrives som barnevennlige.

STRØMNINGER:</B> Tusenvis av turister besøker Kanariøyene hvert år. Ikke alle er klar over de farlige strømningene ved flere av strendene.
Hele Norges coronakart