Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre falt over tog på Vestfoldbanen

Mens Østfold sliter med løpske tak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stormen Tuva har skapt kaos i togtrafikken på Sørøstlandet i dag, men det ser ikke ut til at det går noe bedre utover dagen. Et tog står nå stille ikke langt fra Stokke stasjon i Vestfold etter at et tre falt over en av vognene.

- Et tre falt over den første vogna, sier Vegard Fredin fra Larvik, som er i en vogn lenger bak på toget, til Dagbladet.no.

Personene på toget fra Oslo fikk først beskjed om at de var nødt til å reise med buss fra Sandefjord, siden det allerede har falt et tre over togskinnene. Men så falt treet ned over vogna rett før toget nådde Stokke stasjon, som er stasjonen etter Tønsberg. Dette skal ha skjedd i seks-tida.

- Det ligger et tre på taket på en av vognene. Vi har ikke fått melding om noen store skader på toget, men strømavtakeren kan være skadet, opplyser Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Flere problemer

Etter nærmere to timer om bord i toget, har imidlertid Fredin fått transport videre i en maxitaxi.

- Tolv stykker sitter i en taxi nå, men det er nok fremdeles en del personer om bord i toget, forteller han i åtte-tida.

Han anslår at det har vært om lag 80 til 100 personer om bord i toget.

Hjertaas i Jernbaneverket opplyser at det er flere trær over Vestfoldbanen, og at det kan ta tid å få ryddet opp i alle problemene.

Sliter med løpske tak

I Østfold sliter politiet med løpske tak i kveld.

- Vi har to løpske tak. Det ene i Fredrikstad og det andre henger i Moss. Vi får ikke sikret området og vi har trukket oss tilbake. Vi har varslet beboere i områdene, sier operasjonsleder Sigrun Mørkeseth til Dagbladet.no.

- Når får dere gjort noe med de løpske takene?
- Det er usikkert. Det må vi spørre vår herre om, eller Meteorologisk institutt, svarer operasjonsleder.

Hun sier at politiet har fått melding om 25 trær og stolper som har blåst over ende under «Tuva»s herjinger, men at det ikke er meldt om personskader.

Fly også rammet

Den kraftige stormen på Østlandet og stort snøfall skaper også problemer for flytrafikken. Oslo Lufthavn Gardermoen melder om forsinkelser på opp mot en time.

- Det snør kraftig torsdag kveld, og det gir oss noen utfordringer. I tillegg blir det fort forsinkelser fordi uværet skaper problemer på andre flyplasser på Østlandet også, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn.

På vei bort

Nå ser det i alle fall ut til at det blir færre nye problemer knyttet til stormen. I 19-tida torsdag opplyser Meteorologisk institutt at stormen er på vei bort.

- Det er like før det verste er over nå. Det eneste området som stormen fortsatt henger igjen i er ytre Oslofjord, sier vakthavende meteorolog Jan Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Verst har det vært i Agder-fylkene og i Vestfold.

- På Torungen fyr i Arendal har det blåst over 26 meter i sekundet, og det tilsvarer full storm, sier Johnsen.

Stormen er nå på vei mot svenskekysten, men vil trolig svekkes noe før den når land

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media