Tre fløyet til sykehus etter kollisjon

Fire biler involvert i kollisjon på E134.

SE TV: Det har vært en alvorlig trafikkulykke på E134 ved Hjartdal i Telemark. Til sammen fire biler med til sammen sju personer skal være involvert. Video: Theo Aasland Valen Vis mer

SISTE: Natt til mandag melder politiet at de tre som ble sendt til sykehus ikke lenger betegnes som livstruende skadd. Disse er likevel alvorlig skadd.

Like før klokka 16 meldte politiet at det har vært en alvorlig trafikkulykke på E134 ved Hjartdal i Telemark.

Fire biler med til sammen sju personer var involvert.

- Veldig alvorlig ulykke

To satt fastklemt, og anses nå som kritisk skadd, meldte politiet.

- Det er snakk om en veldig alvorlig ulykke. Luftambulanse er på vei, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til Dagbladet. For to er skadeomfanget usikkert, mens de to siste trolig er lettere skadde. Veien er sperret og vil trolig forbli det ei tid framover, meldte politiet.

Tre personer er hentet med luftambulanse, hvorav to av dem er hentet med redningshelikopter, opplyser Johnsrud til Dagbladet klokka 18.15.

Innsatsleder Ståle Fuglaas opplyser at tre personer er kritisk skadd, og er kjørt til Ullevål sykehus. Johnsrud kan ikke utelukke at tre er kritisk skadd, men sier at han bare har fått melding om at to er i denne tilstanden.

- To andre ble sendt med ambulanse, og de siste to er sendt til legevakt for sjekk, selv om vi først fikk beskjed om at de var uskadd, sier Johnsrud.

Vegvesenets ulykkesgruppe gjør undersøkelser på stedet. Det gjør også politiets krimtekniske gruppe, sier Johnsrud til Dagbladet.

Veien er stengt, men vil bli åpnet så fort undersøkelsene er ferdig.

HJARTDAL: To biler frontkolliderte her søndag ettermiddag. Foto: Theo Aasland Valen
HJARTDAL: To biler frontkolliderte her søndag ettermiddag. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

Frontkollisjon

Ifølge politiet er det to personbiler med henholdsvis to og tre personer som har frontkollidert. Bak hver av disse bilene har det kommet en personbil med bare fører.

- To biler er hardt skadd, og de to andre har kjørt i grøfta for å unngå kollisjon - jeg tror ikke noen er kjørbare, sier Johnsrud.

Politiet opplyser at det er omkjøring rundt veien som er stengt, men ikke lang kø.

- Dette er litt utenfor allfarvei. Det er ikke noen voldsomme trafikkproblemer, uttaler Johnsrud.

Dagbladet kommer med mer