Tre FN-ansatte drept i Øst-Timor

Tre FN-ansatte er drept i Ermera-distriktet på Øst-Timor, opplyser den tidligere australske visestatsministeren Tim Fischer, som er på Øst-Timor som valgobservatør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at tre lokalt ansatte FN-medarbeidere ble drept i natt etter at valglokalene stengte, sa Fischer til den australske radiostasjonen ABC. Fischer er leder for den australske delegasjonen i forbindelse med folkeavstemningen om selvstendighet.

De tre skal ha blitt drept nær byen Gleno, der pro-indonesisk milits tirsdag holdt 150 FN-ansatte tilbake. Militsen har sperret veien og hindrer FN-personellet i å forlate byen, sa en FN-talsmann. En FN-ansatt ble drept i Ermera-distriktet mandag.

FN-tjenestemenn sa til ABC at 40 militssoldater hadde sperret veiene ut av Gleno. De fryktet at lokalt ansatte FN-medarbeidere vil bli tatt til fange og drept.

- Det er fare for at de lokalt ansatte vil bli tatt til fange og drept i kveld, sa den australske FN-observatøren Paul Toon. Han la til at indonesiske soldater ikke gjorde noe for å få fjernet veisperringene.

Bevegelsen som motarbeider selvstendighet for Øst-Timor kunngjorde i dag at den innstiller samarbeidet med FN fordi bevegelsen mener at dens krav ikke er tatt hensyn til.

(NTB-AFP-Reuters)