Tre fortsatt savnet etter båtvelt

SKJERVØY (NTB): Tre menn er fortsatt savnet etter forliset utenfor Skjervøy i Nord-Troms i natt. En mann fra Skjervøy og en kvinne fra Harstad er funnet omkommet. En mann er funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Båttragedie i Troms

Det var en vennegjeng på seks personer som la ut fra Skjervøy i en liten plastbåt mot naboøya Laukøya, en tur på 3,5 nautiske mil. Ingen av dem hadde redningsvest. Den 14-16 fots store plastbåten var sertifisert for fem personer.

Lensmann Dag Roar Stangeland bekrefter at vennene, som var i alderen 20-42 år, hadde nytt alkohol før de dro av sted. Han karakteriserer det som forkastelig å dra ut i en liten, åpen båt uten redningsvester.

Isak Isaksen fra Skjervøy overlevde ulykken. Han ble i morges reddet i land på Laukøya, og er i brukbar fysisk form etter ulykken. Han er en veltrent mann, tidligere norgesmester i boksing, og det kan ifølge lensmann Stangeland være forklaringen på at han klarte å ta seg opp av vannet.

Isaksen sier til NRK at båten plutselig ble fylt med vann. Isaksen prøvde å holde de to andre oppe, men klarte det ikke.

- Så lå jeg i sjøen og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg torde ikke å begynne å svømme mot land, for det var for langt. Båten var full av vann, så jeg lå ved den i fem-seks timer og øste den tom med hånda. To båter gikk forbi meg mens jeg lå og dreiv, forteller Isaksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer