Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre fortsatt savnet etter båtvelt

SKJERVØY (NTB): Tre menn er fortsatt savnet etter forliset utenfor Skjervøy i Nord-Troms i natt. En mann fra Skjervøy og en kvinne fra Harstad er funnet omkommet. En mann er funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båttragedie i Troms

Det var en vennegjeng på seks personer som la ut fra Skjervøy i en liten plastbåt mot naboøya Laukøya, en tur på 3,5 nautiske mil. Ingen av dem hadde redningsvest. Den 14-16 fots store plastbåten var sertifisert for fem personer.

Lensmann Dag Roar Stangeland bekrefter at vennene, som var i alderen 20-42 år, hadde nytt alkohol før de dro av sted. Han karakteriserer det som forkastelig å dra ut i en liten, åpen båt uten redningsvester.

Isak Isaksen fra Skjervøy overlevde ulykken. Han ble i morges reddet i land på Laukøya, og er i brukbar fysisk form etter ulykken. Han er en veltrent mann, tidligere norgesmester i boksing, og det kan ifølge lensmann Stangeland være forklaringen på at han klarte å ta seg opp av vannet.

Isaksen sier til NRK at båten plutselig ble fylt med vann. Isaksen prøvde å holde de to andre oppe, men klarte det ikke.

- Så lå jeg i sjøen og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg torde ikke å begynne å svømme mot land, for det var for langt. Båten var full av vann, så jeg lå ved den i fem-seks timer og øste den tom med hånda. To båter gikk forbi meg mens jeg lå og dreiv, forteller Isaksen.

Båten veltet ved 02-tiden i natt. Isaksen ble plukket opp av en sjarkfisker ved 08-tiden i morges og brakt inn til Laukøy.

Tre av vennegjengen kom med hurtigruta i går kveld. De skulle egentlig ikke ut til Laukøya, men bestemte seg for å dra ut til det lille stedet Nikkeby der en av dem disponerte et hus.

BÅTTRAGEDIEN: Lensmannsbetjent Henning Engen i Skjervøy med båten som kantret i natt. To er funnet omkommet, mens tre personer fortsatt er savnet etter ulykken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!