Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre fremdeles på glattcelle etter bibliotek-vold

Politiet har i dag avhørt de tre som ble pågrepet etter voldsepisoden inne på Deichmanske bibliotek.

SITTER FORTSATT HER:  De tre som ble pågrepet etter at politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld, sitter fremdeles i varetekt ved Grønland politistasjon. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
SITTER FORTSATT HER: De tre som ble pågrepet etter at politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld, sitter fremdeles i varetekt ved Grønland politistasjon. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre som ble pågrepet av politiet etter overfallet og slagsmålet inne på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo torsdag kveld, sitter fortsatt i politiets varetekt. De tre er henholdsvis 19, 23 og 34 år gamle.

- Én av dem har sittet i avhør fredag ettermiddag og kveld, de to andre er avhørt. Nå er det opp til jourhavende jurist å foreta en avgjørelse på hva som skjer videre etter at de tre er avhørt, sier vakthavende førstebetjent hos etterforskningsavdelinga ved Grønland politistasjon.

Fortsatt i varetekt Det var fire avhoppere fra organisasjonene SOS Rasisme og Tjen Folket som var samlet i et møterom på biblioteket i går kveld. Klokka 19 skal flere medlemmer fra Tjen Folket ha ankommet lokalet og et slagsmål oppstod.

Politiet bekrefter at de tre som i går ble pågrepet, fortsatt sitter i varetekt.
  - Vi har en opprettholdelse på at de tre er pågrepet i denne saken. Ellers kunne de ikke sittet i mer enn fire timer. Det er fortsatt en vurdering rundt hva vi skal gjøre med de tre videre. Det er som sagt opp til juristen å avgjøre hva som skjer videre.
Avhopperne fra Tjen Folket og SOS Rasisme og de aktive medlemmene av Tjen Folket som kom til lokalet rundt klokka 19, har forskjellige versjoner av hva som skjedde.

SOS Rasisme og Tjen Folket-avhopperen Bård Frantzen var sammen med de to andre avhopperne Kim Kopperud og Mikkel Frostad.

Trioen har tidligere stått fram i Dagbladet og fortalt om kriminelle hendelser fra den tiden de var medlemmer av organisasjonene.

- Flere menn angrep Bård, blant annet med en paraply. To av dem fikk ham deretter ned i en sofa inne på biblioteket, mens den tredje tok fart og sparket ham hardt i ansiktet, sier tidligere tillitsvalgt i SOS Rasisme, Kim Kopperud til Dagbladet.

Uenige om hendelsene Fra Tjen Folket kommer en helt annen forklaring på hendelsene inne på det kjente Oslo-biblioteket. I en uttalelse skriver organisasjonen, at det var Frantzen selv som startet slagsmålet og at «i denne situasjonen måtte de unge aktivistene ty til nødverge». De hevder også at Frantzen kom med en rekke trusler.

Tirsdag denne uka ble SOS Rasisme dømt for medlemsjuks i Haugaland tingrett, for andre gang. Politiet etterforsker også organisasjonen for bedrageri.

SOS Rasisme har nektet for å ha brutt loven og har kalt etterforskningen og kravene om tilbakebetaling av støtte for en «heksejakt».

POLITI OG AMBULANSE: Måtte rykke ut til en slosskamp inne på Deichmandske Bibliotek på Schous Plass torsdag kveld. Her: Bård Frantzen, tidligere tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme ble angrepet. Foto: Privat
POLITI OG AMBULANSE: Måtte rykke ut til en slosskamp inne på Deichmandske Bibliotek på Schous Plass torsdag kveld. Her: Bård Frantzen, tidligere tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme ble angrepet. Foto: Privat Vis mer
FORSKJELLIGE FORKLARINGER: Kim Kopperud ( t.v.) har en helt annen historie rundt hva som skjedde enn hva Tjen Folket sier om hendelsene inne på biblioteket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORSKJELLIGE FORKLARINGER: Kim Kopperud ( t.v.) har en helt annen historie rundt hva som skjedde enn hva Tjen Folket sier om hendelsene inne på biblioteket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media