Tre fremdeles på glattcelle etter bibliotek-vold

Politiet har i dag avhørt de tre som ble pågrepet etter voldsepisoden inne på Deichmanske bibliotek.

SITTER FORTSATT HER:  De tre som ble pågrepet etter at politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld, sitter fremdeles i varetekt ved Grønland politistasjon. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
SITTER FORTSATT HER: De tre som ble pågrepet etter at politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld, sitter fremdeles i varetekt ved Grønland politistasjon. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De tre som ble pågrepet av politiet etter overfallet og slagsmålet inne på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo torsdag kveld, sitter fortsatt i politiets varetekt. De tre er henholdsvis 19, 23 og 34 år gamle.

- Én av dem har sittet i avhør fredag ettermiddag og kveld, de to andre er avhørt. Nå er det opp til jourhavende jurist å foreta en avgjørelse på hva som skjer videre etter at de tre er avhørt, sier vakthavende førstebetjent hos etterforskningsavdelinga ved Grønland politistasjon.

Fortsatt i varetekt Det var fire avhoppere fra organisasjonene SOS Rasisme og Tjen Folket som var samlet i et møterom på biblioteket i går kveld. Klokka 19 skal flere medlemmer fra Tjen Folket ha ankommet lokalet og et slagsmål oppstod.

Politiet bekrefter at de tre som i går ble pågrepet, fortsatt sitter i varetekt.   - Vi har en opprettholdelse på at de tre er pågrepet i denne saken. Ellers kunne de ikke sittet i mer enn fire timer. Det er fortsatt en vurdering rundt hva vi skal gjøre med de tre videre. Det er som sagt opp til juristen å avgjøre hva som skjer videre. Avhopperne fra Tjen Folket og SOS Rasisme og de aktive medlemmene av Tjen Folket som kom til lokalet rundt klokka 19, har forskjellige versjoner av hva som skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer