Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre frivillige får medalje for innsatsen 22. juli

Utførte edel dåd ved å redde liv.

14 DØDE: 14 unge døde ved Pumpehuset 22. juli i fjor. Det var herfra to av de dekorerte evakuerte overlevende, med fare for eget liv. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
14 DØDE: 14 unge døde ved Pumpehuset 22. juli i fjor. Det var herfra to av de dekorerte evakuerte overlevende, med fare for eget liv. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre frivillige fikk fredag medaljen for edel dåd i sølv for den livreddende innsatsen de la ned 22. juli i fjor.

Tildelingene ble vedtatt i statsråd på Slottet fredag formiddag.

André Skeie og Jon Steffensen får medaljen for redningsinnsatsen ved Utøya under terrorangrepene. De to dro ut i Skeies båt og risikerte livet for å evakuere skadde fra Pumpehuset, der et titall ungdommer ble drept. I begrunnelsen heter det at Skeie og Steffensen trolig kom til Pumpehuset tidligere enn andre som tidligere er hedret med medaljen for edel dåd, og at det er grunn til å tro at de faktisk var i fare den kvelden.

Også Espen Naumann var i reell fare da han stormet inn i resepsjonen i Høyblokka i regjeringskvartalet. Han kunne blant annet bli truffet av fallende bygningsdeler.

Naumann hjalp en ung kvinne som hadde sommerjobb i resepsjonstjenesten i regjeringskvartalet. Hun ble alvorlig skadd, men overlevde terrorangrepet 22. juli. I vår var hun et av vitnene i rettssaken mot Anders Behring Breivik.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media