Carl I. Hagen kraftig provosert

Tre Frp-stemmer hindret full krise - «allment raseri» mot KrF

Midt i budsjettinnspurten stemte KrF med Ap, SV og Sp i stortingssalen og nullet ut Frp's taxfree-seier fra 2014. Det satte sinnene i kok og enigheten i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var et allment raseri! De sier de vil være samarbeidspartner i framtida, og så gjør de noe sånt, sa en opprørt partiveteran Carl I. Hagen til Dagbladet da Fremskrittspartiets gruppemøte var over en drøy time på overtid tirsdag kveld.

Hagen var slett ikke alene om å være rasende på KrF, som om kort tid kan komme til å tre inn i regjeringen. Dagbladets kilder opplyser at budsjettavtalen - som i vanlige tilfeller pleier å godkjennes med overveldende flertall - bare ble vedtatt med tre stemmers overvekt. Stemmetallet var 12-9 på det opphetede gruppemøtet.

Advarer KrF

Det var ment å være et gledens øyeblikk da Høyre, Frp, Venstre og KrF klokka 21 tirsdag kveld skulle presentere den sjette enigheten om et statsbudsjett på like mange år.

Men tiden gikk og klokka nærmet seg 22. Av de fire samarbeidspartiene som om kort tid kan utgjøre en flertallsregjering, var bare tre representert med rådgivere og stortingsrepresentanter i vandrehallen på Stortinget. Først etter nye lange minutter kom Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad ruslende ned trappa fra partiets møterom i fjerde etasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer