Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre fryktes omkommet etter styrt

Det svenske redningshelikopteret skulle berge to turgåere, men styrtet selv klokka 01.30 i natt. Nå tar redningsmannskaper seg inn til det tåkelagte ulykkesstedet til fots.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikopteret styrtet i Tarfalaområdet ved Kebnekaise. Et norsk redningshelikopter er sendt fra Bodø for å bistå i redningsaksjonen. Det svenske helikopteret er lokalisert, totalhavarert og utbrent. Mannskapet på tre fryktes omkommet.

Helikopteret var på et oppdrag for å berge to turgåere ned fra fjellområdet da det av ukjent årsak styrtet. Det ligger vanskelig til på 1800 meters høyde, og redningsmannskapet er på vei til fots.

Det er svært tett tåke i området, og det norske helikopteret står på bakken uten mulighet til å bistå i redningsarbeidet eller berge de to turgåerne inntil været bedrer seg. Dette melder redningsleder Steinar Stråmyr ved Hovedredningssentralen i Bodø.