HENGT: I dag fant politiet i den meksikanske byen Cuernavaca i Mexico tre lik hengt fra bruer. I et trusselbrev funnet sammen med likene anklages de tre for å jobbe for en narkobaron som tidligere jobbet for kartellet som hevder de står bak. Foto: AP Photo/Antonio Sierra/Scanpix
HENGT: I dag fant politiet i den meksikanske byen Cuernavaca i Mexico tre lik hengt fra bruer. I et trusselbrev funnet sammen med likene anklages de tre for å jobbe for en narkobaron som tidligere jobbet for kartellet som hevder de står bak. Foto: AP Photo/Antonio Sierra/ScanpixVis mer

Tre funnet hengt fra bruer i Mexico

Så brutal er narkokrigen som fremdeles herjer Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre lik ble i dag funnet hengt fra flere fotgjengerbruer i byen Cuernavaca 85 km sør for Mexico by, melder nyhetsbyrået AP.

De tre ble skutt og drept før de ble hengt opp på de tre bruene, ifølge påtaleleder Efrain Vega i delstaten Morelos. Vega forteller at de tre rømte fra fengsel forrige måned.

Sammen med likene ble det funnet trusler fra Beltrán Leyva-kartellet som anklaget dem for å jobbe for meksikansk-amerikanske Edgar Valdez Villarreal, også kalt La Barbie.

Valdez jobbet tidligere høyt i systemet for Beltrán-Leyva-kartellet, men siden tidlig 2010 brøyt han ut og prøver nå å opprette et eget kartell. Han leder operasjonene til Los Negros-kartellet, som tidligere jobbet for Beltrán-Leyva-kartellet til Arturo Beltrán Leyvas døde i skuddveksling med den meksikanske marinen i desember 2009.

Los Negros skal ha koblinger både til den meksikanske mafiaen La Eme og MS-13.

MS-13 er omtalt som verdens farligste gjeng og har opp mot 70 000 medlemmer rundt om i verden. De aller fleste opererer i USA og Sør-Amerika, men gjengen skal finnes også i europeiske land. Dagbladet har avdekket at osloungdom kopierer den kriminelle gjengen, og ifølge ungdommene selv er MS-13 i Norge.

Ifølge meksikanske myndigheter har mer enn 120 personer blitt drept hittil i år som følge av krigen mellom Valdres Villareal og Beltran Leyva-brødrene med Hector Beltran Leyva i spissen.

Nyhetsbyrået AP melder at også tre politifolk ble drept i et bakholdsangrep i byen grensebyen Ciudad Juarez i dag. Ytterligere en polititjenestemann ble alvorlig skadd.

1400 narkorelaterte drap har hittil rammet grensebyen. I fjor ble over 2600 drept i byen som kalles verdens «drapshovedstad».

Forsvarsdepartementet i Mexico opplyste i dag at tre angripere ble drept i går i en skuddveksling med soldater i grensebyen Reynosa. Soldatene skal ha blitt angrepet på patruljekjøring langs grensa.

• Les også: Så brutal er bandekrigen i Rio