Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Influensa

Tre fylker skiller seg ut: Nå får flere influensa

Antall influensatilfeller er stadig økende. Folkehelseinstituttet venter en ytteligere økning i tida som kommer.

INFLUENSA: Stadig flere får påvist influensaliknende sykdommer. Folkehelseinstituttet venter en ytterligere økning mot slutten av februar.
INFLUENSA: Stadig flere får påvist influensaliknende sykdommer. Folkehelseinstituttet venter en ytterligere økning mot slutten av februar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke fikk 1,7 prosent av dem som gikk til legen diagnosen influensalignende sykdom. Uka før var andelen 1,4 prosent, viser den ukentlige influensarapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Influensa A (H1N1) er i klart flertall de fleste steder. Dette er viruset som utgjorde pandemien i 2009 og da ble kalt «svineinfluensa». Viruset har siden da sirkulert jevnlig og regnes nå som et normalt sesonginfluensavirus.

Totalt økte andelen influensapositive fra 18,3 til 22,2 prosent i forrige uke, etter å ha holdt seg omtrent uforandret siden flere uker etter jul.

Fremdeles er det lav influensaaktivitet over hele landet, men i Vestfold, Østfold og Aust-Agder har andelen nådd middels nivå.

FHI venter en ytterligere økning i tida som kommer, spesielt i slutten av februar

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!