Tre ganger så mange saker med barn på et år: - Selger barnebruder, barneprostituerte og nyfødte

Polititopp avslører urovekkende tall.

BEKYMRET: Rudolf Christoffersen, sambandspolitiadvokat for Eurojust i Haag, kommer med urovekkende informasjon om utnytting av barn. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
BEKYMRET: Rudolf Christoffersen, sambandspolitiadvokat for Eurojust i Haag, kommer med urovekkende informasjon om utnytting av barn. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er et økende marked som etterspør den type tjenester som barn kan utnyttes til, sier sambandspolitiadvokat Rudolf Christoffersen.

- Herunder seksuelle tjenester og billig arbeidskraft.

Dagbladet har i serien «Skyggebarna» avdekket hvordan enslige mindreårige asylsøkere, og unge menneskehandelofre, er blitt behandlet i Norge.

- Jeg tror også at barn som rekrutteres av kriminelle nettverk kan bli gjenstand for utnyttelse i Norge. Det vil være naivt å tro noe annet, sier den erfarne politiadvokaten.

Han jobber i dag som sambandspolitiadvokat for Eurojust i Den Haag, samarbeidsenheten mellom påtalemyndighetene i Europa. Ifølge Christoffersen hadde Eurojust i 2015 tre ganger så mange menneskehandelsaker som gjaldt utnytting av barn, sammenlignet med året før - 13 saker i 2015, mot fem året før.

Nyfødte til salgs

- Det høres ikke så mange ut, men dette er gjennomgående store og komplekse saker hvor en rekke land er involvert. Saksøkningen gir en klar indikasjon på at menneskehandel med barn i Europa er et økende problem, sier Christoffersen. I Nederland er for eksempel hvert femte identifiserte offer for menneskehandel i sexindustrien under 18 år

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer