Tre ganger sex- misbrukte han jenta (7) grovt - slipper fengsel

18-åringen ble dømt til 240 timer samfunnsstraff for grove sexovergrep mot ei sju år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den ferske og omstridte kjennelsen vil bli retningsgivende for behandlingen av tilsvarende saker i landets tingretter og lagmannsretter.

- Det blir i alle fall ikke færre overgrep mot barn etter denne kjennelsen, som for meg er uforståelig. Dette gir et signal til samfunnet og overgriperne at man ikke ser alvorlig på overgrep mot barn, sier Carin Nordenstam, prosjektleder ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, tidligere Nasjonalt ressurssenter for seksuelt misbrukte barn.

8 mnd i tingretten

Den nå snart 19 år gamle mannen ble både i tingretten og lagmannsretten dømt for utuktig omgang mot den sju år gamle søsteren til en kamerat. Overgrepet skjedde etter at han var blitt med kameraten hjem etter en fest.

Ifølge rettspapirer sa domfelte til den sju år gamle jenta at hun ikke måtte fortelle noen om det som hadde hendt. Morgenen etter fortalte hun likevel bruddstykker til foreldrene. Da den da 17 år gamle ungdommen ble konfrontert med jentas forklaring, erkjente han umiddelbart forholdet - så langt han husket det som hadde skjedd.

Han ble dømt til åtte måneders fengsel i tingretten i juni i fjor, mens lagmannsretten endret straffen til 240 timers samfunnsstraff. De mente at ubetinget fengselsstraff vil virke svært uheldig med hensyn til domfeltes videre utvikling. Påtalemyndigheten anket imidlertid til Høyesterett. Tirsdag bestemte landets øverste domstol at anken forkastes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.