Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre garasjebranner på et døgn: - Ser ingen sammenheng

Politiet går gjennom videomateriale etter garasjebrannene i Oslo.

SE TV: En garasjerekke i Olasrudveien på Mortensrud sto lørdag ettermiddag i flammer. Innsatsleder Tore Barstad opplyser overfor Dagbladet at ingen personer er meldt skadd i forbindelse med brannen, men at det er verre med garasjene. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

Tre garasjebranner har ført til store materielle skader med tre garasjerekker og flere biler totalskadd.

Den første brannen oppsto på Ammerud i Groruddalen grytidlig lørdag morgen. Like før klokka 16.00 lørdag ettermiddag fikk politiet ny melding om en brann i ei garasjerekke på Mortensrud, omkring 20 minutters kjøretur sørover fra det første brannstedet.

Rundt klokka 06.00 søndag morgen kom meldingen om brann på Haugerud mellom de to stedene.

- Kan ha tekniske årsak

Politiet har så langt gjort tekniske undersøkelser på to av brannstedene.

- Det er for tidlig å konkludere, men den ene av tre kan se ut til å ha en teknisk årsak, men vi kan ikke utelukke at den er påtent, sier seksjonsleder Rune Skjold i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Den andre brannen vi har undersøkt er det ikke åpenbart at er påtent, sier Skjold.

Han vil ikke gå inn på hvem av brannene politiet har undersøkt fordi det kan påvirke vitnene i saken. Likevel er det nå ingenting som tyder på at de tre brannene kan ha en sammenheng.

BRANN: Nødetatene i hovedstaden rykker for tredje gang på et døgn ut til en garasjebrann. Foto: Martin Benedikt Sjue Vis mer

- Ser ingen sammenheng

- Vi ser ikke noe sammenheng i brannene, og har ingen opplysninger om det. Men vi må selvsagt etterforske det, selv om det ikke er noe som tilsier det nå. At det brenner i tre garasjeanlegg på samme døgnet er ikke helt hverdags. Vi anser likevel ikke at det er noe større risiko for det nå, og det er ikke unormalt med tre bilbranner per døgn, sier han.

Det er per nå ingen vitner som har forklart seg om noe som tyder på at politiet mistenker at brannene har sammenheng. Det er heller ikke observert noe mistenksomt i forkant eller etterkant av noen av brannene.

Politiet jobber fortsatt med å gjennomgå videomateriale fra stedene og snakker med vitner.

- Vi sikrer nå det materiale som kan sikres, sier Skjold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling