Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre generasjoner snowboardere i en og samme film

Snowboardsportens svar på Hollywoodfilmen er her. Terje og «de gamle gutta» utfordrer ungdommene. Se videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Aldri før har en lignende snowboardfilm blitt vist på norske kinoskjermer. I ekte Hollywood-stil, blir noen av verdens beste kjørere satt i regi med et filmbudsjett langt over hva som vanligvis er snowboard-produksjoner forunt.

DVD-utgaven av «First descent» slippes i morgen, og er allerede solgt inn til norske forhandlere i et opplag på 18 000 eksemplarer.

«Gamlingene» versus «kidsa»

Gjennom sesongen 2004/2005 har filmteamet fulgt legendariske snowboardnavn som Terje Håkonsen og Shawn Farmer på deres turer til Japan, X-Games og selvsagt; under The Arctic Challenge i Tromsø og i Lofoten.

«First Descent» tar utgangspunkt i tre generasjoner snowboardkjørere, og hvordan disse opplever utfordringene de blir stilt ovenfor.

Første generasjon er representert ved 80-tallets store snowboardhelt Shawn Farmer - som i dag er godt over 40 år gammel.

Da teamet kommer til Alaska er det en tydelig frustrert Farmer som må innse at han ikke lenger klarer å holde følge med den yngre generasjonen kjørerers krumspring i fjellsiden.

Takknemlig Håkonsen

 Veteranen og jyplingene: Amerikanske Shaun White(t.h) vant OL-gull i Torino, men hadde aldri kjørt ekstrem-snowboard i Alaska. Ikke før den nye filmproduksjonen med b.la. Terje Håkonsen (foran). Foto;SCANPIX
Veteranen og jyplingene: Amerikanske Shaun White(t.h) vant OL-gull i Torino, men hadde aldri kjørt ekstrem-snowboard i Alaska. Ikke før den nye filmproduksjonen med b.la. Terje Håkonsen (foran). Foto;SCANPIX Vis mer

Terje Håkonsen (30) representerer andre generasjonen ,og den siste før snowboardsporten ble mer kommersialisert.

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg ble spurt om å være med i denne filmen, sier Håkonsen til Dagbladet.no.

Han forteller at det er første gang en snowboardproduksjon er gjort med såkalt «tre vinkler» hvor det filmes med tre kameraer.

Plottet i filmen er hvordan de eldre kjørerne, som har gjort mye frikjøring i sin tid, tar med den yngre garde (som er mer eller mindre oppvokst i pipe og park) på offpistkjøring.


Unge gullvinnere

Den yngste generasjonen er blant annet representert ved halfpipe-vinnerne fra OL i Torino: Hannah Teter (19) og Shaun White (19).

- Det var gøy å se hvordan de yngre kjørerne taklet å bli satt i et element hvor det var flere ting å tenke på enn å lande støtt. Flere av dem har kjørt fjell før, men aldri under så ekstreme forhold som i Alaska, forteller Håkonsen.

Snowboard-reality

Han mener at filmens natur gjør den seervennlig for et publikum langt utover snowboardkulturen,

- «First Descent» har blitt en slags realitydokumetar hvor det, ved siden av kjøringen, snakkes mye og man får et innblikk i hva som skjer bak kulissene, sier han.

Filmen vises gratis på Klingenberg kino  i ettermiddag fra klokken 16.30.

Hva synes du om filmklippet av «First Descent»? Du kan si hva du synes i kommentarfeltet under.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling