Tre gigantbygg - ett hjerteinfarkt

I løpet av ti år har Bjørn Sund (57) holdt budsjettet for tre gigantiske byggeprosjekter som har kostet over 20 milliarder. Selv har han betalt med et hjerteinfarkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men Bjørn Sund var en glad mann i går. Etter å ha bygd OL-anlegg på Lillehammer og flyplass på Gardermoen, kunne han i går overlevere et av Europas mest moderne kontorbygg til Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas på Fornebu.

- Vi blir her ut året, men så håper vi å få et nytt prosjekt i forbindelse med Bjørvika-utbyggingen, sier Sund til Dagbladet.

Noen klager

I løpet av tre år har Telenor bygd en ny, supermoderne arbeidsplass for 4,2 milliarder.

- Det vil alltid være noen som er misfornøyde, enten fordi de mister kontoret sitt, eller fordi arbeidsreisen blir lengre. Men totalt sett har prosessen med å flytte over 6000 mennesker fra 42 forskjellige adresser i Oslo, vært helt fantastisk, sier Bjørn Sund.

- Hvilket prosjekt har vært det mest morsomme?

- Det må nok bli Gardermoen-utbyggingen om jeg må velge. Der fikk jeg anledning til å være med i hele planleggingsfasen også. Men skulle jeg gjort det om igjen, har jeg lært mye av dette prosjektet på Fornebu når det gjelder å sørge for at alle ansatte får delta i planleggingen. Grunnen til at vi fikk så store startproblemer på Gardermoen, var at deler av personalet ikke hadde fått nok opplæring og kunnskap om de nye systemene, sier Sund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer