Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre hackere infiserte 13 millioner datamaskiner

Men nå er de tre tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Spansk politi har pågrepet tre datahackere som skal ha infisert hele 13 millioner PC-er med et virus som blant annet stjal kredittkortnumre.

De tre mistenkes for å ha stått bak hacker-ringen Mariposa, som har infisert PC-er i 190 land, og som skal ha skaffet seg adgang til datanettverk i over halvparten av verdens 1.000 største selskap og minst 40 store internasjonale finansinstitusjoner.

Viruset som ble plantet stjal sensitiv påloggingsinformasjon, kredittkortnumre og registrerte alle tastetrykk som ble gjort på de infiserte datamaskinene, for deretter å sende informasjonen tilbake til et eget «kommandosenter».

Den omfattende datahackingen skal ha blitt stanset 23. desember i fjor, og spansk politi mener nå med å ha pågrepet hovedmennene.

- De gikk kort og godt etter alt som kunne innbringe penger, sier Chris Davis i datasikkerhetsselskapet Defence Intelligence som lyktes med å stanset Mariposas virksomhet.

Mariposas virus ble spredt via Microsofts Explorer-program, og det ble også spredt ved hjelp av infiserte USB-minnepinner.


(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!