Tre har tilstått drapet på Bo brekke

Drapet på Frelsesarmeoffiseren i Pakistan er oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frelsesarmeoffiser Bo Brekke ble skutt og drept i Lahore i Pakistan 27. september.

Tre personer tilstått

- Tre personer har tilstått drapet, som skjedde i Lahore i Pakistan 27. september. En mann har innrømmet å ha betalt de to andre for å utføre drapet. En av de tiltalte skal ha vært mistenkt i saken tidligere, sier informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos til NTB.

Brekke ble skutt og drept torsdag 27. september i et smug utenfor Frelsesarmeens lokaler da han var på vei hjem fra jobb. Ifølge obduksjonsrapporten ble han skutt tre ganger i bakholdet. Det var ingen tegn til at han hadde satt seg til motverge, og pakistansk politi skal ha beskrevet drapet som profesjonelt utført.

Stor begravelse

Frelsesarmeens verdensleder, engelske Shaw Clifton, talte under begravelsen til Bo Brekke (50) i Oslo tirsdag 9. oktober, der rundt 450 mennesker var møtt fram.

Politiet i Pakistan regner nå drapet på frelsesarméoffiser Bo Brekke som oppklart. En mann har tilstått å ha betalt to andre for å ta livet av Brekke.

Mannen som skal ha innrømmet sin rolle i drapet, er identisk med den suspenderte nestlederen ved Frelsesarmeen i Lahore. Han skal ha blitt sagt opp av Brekke etter angivelige økonomiske misligheter i forbindelse med en eiendomshandel, skriver NTB.

DREPT: Bo Brekke ble drept i Pakistan. Foto: Scanpix
DREPT: Bo Brekke ble drept i Pakistan. Foto: Scanpix Vis mer

Takknemlige

Frelsesarmeen i Norge er lettet og takknemlig for at drapet nå er oppklart.

- Vi er takknemlig overfor det pakistanske politiet og Tor Moe, som er nordisk politisambandsmann i Pakistan, som har bistått til en oppklaring av drapet. Dette er en kriminell handling som er utført av en kriminell person, og det er veldig trist å konstatere at dette nå viser seg å være en offiser i Frelsesarmeen, sier kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen Norge til NTB.

Tre har tilstått drapet på Bo brekke